BL: nehéz helyzetbe került a Kolozsvári CFR (GALÉRIA)

Egy gólos vereséget szenvedett a Kolozsvári CFR a Bajnokok Ligája 2. fordulójának első mérkőzésén a svéd Malmö FF ellen, és ezzel jelentősen lecsökkent annak az esélye, hogy a svédországi visszavágó után is a legrangosabb európai kupasorozatban folytathatja.

Nagy várakozás előzte meg a vasutas gárda kedd esti összecsapását a svéd bajnok Malmö FF ellen, ugyanis a CFR 6 év után térhetett vissza a legrangosabb kupasorozatba. A 2012-13-as szezonban ugyan nem sikerült továbbjutnia a csoportkörből, viszont búcsúzásul 1-0-ra legyőzte - idegenben - a Manchester United csapatát.

Innen kellett volna felvennie a fonalat Edward Iordanescu csapatának, amelynek további két ellenfelet kellene legyőznie ahhoz, hogy bejusson a BL csoportkörébe.

Viszont a csapatnak már a Malmö FF ellen is meggyűlt a baja. A svédek német edzője, Uwe Rösler "lesen találta" román kollegáját csapatösszeállításával, a Malmö 5 védős rendszere annyira begyakoroltan alakult át 5 középpályás támadássá annak függvényében, hogy épp védekezni vagy támadni kellett, hogy a vendégek mindig létszámfölényben tudtak lenni. S ezt az előnyt pedig még megtoldotta 2-3 arasszal Carlos Strandberg, a Malmö mozambiki-svéd csatára, aki állandó veszélyt jelentett. A támadó gyorsasága és erőszakossága több gólhelyzetet is erdményezett Giedrius Arlauskis kapujánál, és a 45. percben egy ilyen labdaszerzésből meg is szerezte a vezetést a vendégcsapat.

A szünet előtti gól olmot öntött a CFR játékosainak lábába, Iordanescu hiába hozta fel Mate Malest, Alexandru Ionitát és Alexandru Paunt, nem találta a svéd lakat kulcsát. Erre nincs is beszédesebb adat, mint hogy a CFR-nek egyetlen kaput eltaláló lövése sem volt.

Folytatás jövő szerdán Malmöben, ahol a CFR-nek jelentősen fel kell javulnia, ha a legrangosabb kupasorozatban szeretné folytatni, mert jelenlegi állás szerint a svéd bajnok az esélyesebb arra, hogy a 3. fordulóban a Ludogorec Razdrag/Vidi párharc győztesével mérkőzzön meg a play-off-ba jutásért.

Bajnokok Ligája, 2. forduló
Kolozsvári CFR-Malmö FF 0-1
Kolozsvári CFR: Arlauskis - Manea, Vinicius, Mureşan, Camora - Hoban - Deac, Djokovic, Culio, Omrani - Ţucudean Edző: Edi Iordănescu
Malmö FF: Dahlin - Larsson, L. Nielsen, Bengtsson, Safari - Traustason, Lewicki, Christiansen, Rieks - Strandberg, Rosenberg
Edző: Uwe Rosler

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?