Felkészülten és elszántan kezdi a bajnokságot a Sepsi OSK

Felkészülten és elszántan vág neki a pénteken kezdődő Liga 1-es labdarugó bajnokságnak a Sepsi OSK.

A sepsiszentgyörgyi csapat a tavalyinál nyugodtabb körülmények között és felkészültebben kezdi második élvonalbeli idényét. Elsődleges céljuk, hogy megszilárdítsák Liga 1-es helyüket illetve a 14 csapatos bajnokságban lehetőleg az első 6 közé kerüljenek, mutatott rá csütörtöki sajtótájékoztatón Bokor János. A Sepsi OSK sportigazgatója elmondta, a sorsolás következtében a piros-fehér csapat számára nehéz lesz a bajnokság első hat fordulója, hiszen olyan csapatok ellen kell pályára állni, amelyek az elmúlt idényben az első hat helyen voltak. A Sepsi OSK szombaton az újonc de rendkívül ambiciózus Szebeni Hermannstadt csapata ellen lép pályára Marosvásárhelyen, mondta Bokor János, aki sok sikert kívánt a szebeni csapatnak első élvonalbeli idényében.

Eugen Neagoe vezetőedző rámutatott, hogy a Sepsi OSK 11 régi játékosától vált meg a szünetben és eddig tíz új játékost igazoltak, de még három játékossal vannak tárgyalásba, ugyanis szeretnék, hogy minden poszton legyen legalább két ember, hogy sérülések esetén legyen mindenkinek helyettesítője. A bajnokságot például úgy kezdik, hogy az ausztriai edzőtáborban lesérült két játékost - Ousmane Viera és Bryan Nouvier - nélkülözniük kell. Az edző szerint valóban nehéznek ígérkezik az első hat forduló, de hosszú a bajnokság és minden csapat ellen pályára kell állni, és meggyőződése, hogy a most induló szezonban jól szerepel a sepsiszentgyörgyi csapat.

Újságírói kérdésre, hogy aggasztja-e, az, hogy az ausztriai edzőtáborozás közben játszott felkészülési mérkőzések közül egyet sem sikerült megnyerniük, Eugen Neagoe kifejtette: arra törekedtek, hogy nagyon erős csapatok ellen játsszanak felkészülési mérkőzést, hiszen csak így tudják ellenőrizni magukat, szerinte az lesz a fontos, hogy a hazai bajnokságban milyen eredményeket tudnak elérni. Rámutatott, hogy mind a 14 csapat célja az, hogy az első hat közé kerüljön, így ők is ezt szeretnék, de legfontosabb az, hogy stabilizálni tudják a Sepsi OSK élvonalbeli helyét és az elmúlt idénybeli eredményeiknél jobbak legyenek. A szombati, szebeni Hermannstadt elleni mérkőzésen fegyelmezett taktikai játékra alapoz, azt várja el a piros-fehér játékosoktól, hogy az ellenfélnél okosabban, inspiráltabban játsszanak.

Arra a felvetésre, hogy a sepsiszentgyörgyi szurkolók nagynevű focisták leigazolását hiányolják, Bokor János sportigazgató elmondta: ennek a zsebük szab határt, mivel nem akarnak több pénzt költeni, mint ami rendelkezésükre áll. A Sepsi OSK költségvetése jelenleg 4,5 millió euró, ebből az összegből fedezik minden kiadásukat és infrastrukturális fejlesztéseket is. Hozzátette: olyan fiatal játékosokat igazoltak le, akikkel nem csak egy szezonra, hanem hosszú távra terveznek. Ugyanakkor ezek a fiatal játékosok motiváltak és bizonyítani szeretnének. A sajtótájékoztatón Fülöp István elmondta örül annak, hogy a Sepsi OSK elintézte a végleges átigazolását, hiszen jól érzi magát a sepsiszentgyörgyi csapatnál. Rámutatott, hogy ez látszott az elmúlt idénybeli játékán is, és szeretné a most induló bajnokságban is sikerre vinni csapatát.

Csinta Samu a Sepsi OSK klubigazgatója arról számolt be, hogy a rendelkezésükre álló rövid idő alatt bővítették a sepsiszentgyörgyi stadion infrastruktúráját, 400 ezer eurós befektetésből megépült a stadion éjszakai világítása, amely már az első hazai mérkőzésen működőképes lesz. Emellett a Sepsi Aréna melletti területen egy hónapon belül elkészül két edzőpálya és épül az új futballstadion is. Bokor János hozzátette: remélik, hogy minden hazai mérkőzésüket a sepsiszentgyörgyi stadionban tudják játszani. Amennyiben nehéz tél lesz előfordulhat, hogy egy-két mérkőzést a ploiesti stadionban szerveznek. Ugyanakkor a szurkolókat igyekeznek támogatni az idegenbeli kiszállásokban is. Példaként említette, hogy a szombati, marosvásárhelyi mérkőzésre a sepsiszentgyörgyi szurkolóknak 20 lejbe kerül az autóbusz, miközben a közelebb lévő szebeni szurkolók 35 lejt fizetnek az utazásért.

Újságírói kérdésre, hogy miért Sepsiszentgyörgyön a legdrágábbak a bérletek, Csinta Samu klubigazgató rámutatott: a klub által megszabott bérletárakba benne vannak azok a kiadások is, amelyeket el kellett végezzenek, ahhoz, hogy a sepsiszentgyörgyi pályán játszhassanak, így például az éjszakai világítás megépítése. Tudatában vannak, hogy népszerűbb lett volna szimbolikus bérletárakat kérni, de normálisnak gondolják, hogy ebben a szurkolók segítségét kérjék, hiszen nagy összegű beruházásokat végeztek. Csinta Samu arra is rámutatott, hogy a bérletárak mérkőzésekre leosztva így is olcsóbbak mint az egy alkalomra érvényes belépti díj.

Liga 1, az 1. forduló mérkőzései
Kolozsvári CFR – FC Botoşani (péntek, 21 óra)
FC Hermannstadt–Sepsi OSK (szombat, 18 óra)
Astra Giurgiu–FCSB (szombat, 21 óra)
FC Viitorul–Dunărea Călăraşi (vasárnap, 18 óra)
Dinamo–FC Voluntari (vasárnap, 21 óra)
Medgyesi Gaz Metan–Concordia Chiajna (hétfő, 18 óra)
Craiova–Poli Iasi (hétfő, 21 óra)

A mérkőzéseket a Digi Sport, a Telekom Sport és a Look TV élőben közvetíti.

Kapcsolódók

Kimaradt?