2018-as foci-vb: Horvátországban mindent alárendelnek a labdarúgásnak

Hosszabbított munkaidőben dolgozik a horvát rendőrség pénteken és szombaton, hogy sürgősségi eljárásban mindenki útlevelet kaphasson, aki el szeretne jutni a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi, moszkvai döntőjére, melyben a horvát csapat a francia válogatottal mérkőzik meg - jelentette ki Davor Bozinovic belügyminiszter Zágrábban.

„A belügyminisztérium nem fogja engedni, hogy azok, akik belépőkhöz jutottak és az utolsó pillanatban észrevették, hogy lejárt az útlevelük, Horvátországban maradjanak” – mondta Bozinovic. „Minden szurkoló fontos számunkra, és azért vagyunk, hogy kiszolgáljuk az állampolgárokat” – tette hozzá.

Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő újságíróknak pénteken úgy nyilatkozott: rendkívül izgatott a vb-n már eddig elért horvát siker miatt és nem tudja, hogyan fogja kibírni a döntőig. Hozzátette: meggyőződése, hogy a horvát válogatott fog győzni. „Dalic vitézei felülmúlták Ciro fiainak generációját, akik Horvátország büszkeségei voltak” – utalt az államfő arra, hogy Zlatko Dalic szövetségi kapitány együttese már a döntőbe jutással a legjobb horvát vb-szereplést tudhatja magáénak. Az eddigi legkiemelkedőbb teljesítmény a Miroslav Blazevic vezette válogatotté volt, amely 1998-ban bronzérmet nyert. „Hiszek benne, hogy ez a generáció is óriási büszkeségünk lesz” – húzta alá Grabar-Kitarovic.

Az elnöki hivatal csütörtökön megerősítette, hogy az államfő vasárnap Moszkvába utazik a - romániai idő szerint 18 órakor kezdődő - döntőre. Andrej Plenkovic horvát kormányfő, aki az elődöntőn vett részt szerdán Oroszországban, vasárnap Zágrábban szurkol a válogatottnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?