Új csapattal ismételné meg a régi eredményeket a Sepsi SIC

Szinte teljesen megújult játékoskerettel, de változatlan célkitűzésekkel készül az új bajnokságra a háromszoros bajnoki és kupagyőztes Sepsi SIC női kosárlabdacsapat.

A sepsiszentgyörgyi zöld-fehér klub vezetősége kedd délutáni sajtótájékoztatón számolt be az újdonságokról. Miklós Zoltán, a sportklub elnöke az elmúlt négyéves ciklust értékelve rámutatott, hogy eredeti elvárásaikon felül sikerült teljesíteni, hiszen a Sepsi SIC háromszoros bajnoki címet és ugyanennyi kupagyőzelmet zsebelt be, emellett becsületesen szerepeltek az Európa Kupa sorozatban is. A klubelnök bejelentette, hogy újabb négy évre írtak alá szerződést a Sepsi SIC sikeredzőjével, a bosnyák Zoran Mikessel, aki a felnőtt csapat irányítása mellett az utánpótlás nevelés koordinálását is feladatul kapta.

A játékoskeret nagymértékben átalakult, gyakorlatilag két játékos maradt a tavalyi csapatból, mutatott rá Rusz István, a Sepsi SIC menedzsere, aki szerint az elmúlt időszakban egy ütőképes csapat összeállításán dolgoztak, és remélik, hogy a szurkolók is elégedettek lesznek.

„Az, hogy mi volt az elmúlt négy évben, csak emlék, ennek a csapatnak a jelenben kell játszania, ezért mindenkinek el kell fogadnia ezt a csapatot, aki a sepsiszentgyörgyi kosárlabda-közösségbe tartozik”, véli Rusz István, aki szerint a játékoskeret váltásával nagyobb hangsúlyt helyeznek a ifjú játékosok nevelésére, ezért fiatal és jó képességű játékosokkal-, de természetesen húzóerőt képviselő „veteránokkal” is erősítettek.

A zöld-fehér csapat kapitánya marad a következő bajnoki idényben is a már sepsiszentgyörgyi lakos, Annemarie Gödri Pârâu, és a tavalyi keretből meghosszabbították még Kovács Renáta szerződését. A fiatal, helyi játékosok sorát bővíti Jankó Edit, aki korábban volt már a csapat tagja. Ők azért is fontosak, mert szabály szerint két negyeden keresztül kell a pályán lennie U23-as játékosnak. A kézdivásárhelyi Demeter Nóra pedig a pécsi akadémiáról tér haza a zöld-fehér csapathoz, míg Kolozsvárról érkezik Ioana Ghizilă. Ugyancsak a hazai játékosok sorát erősíti Anca Șipoș, aki Franciaországból érkezik a Sepsi SIC-hez. Az Alexandria csapatától pedig Viorela Voicu centert igazolták le.

A sepsiszentgyörgyi csapathoz igazolt külföldi játékosok között van Kristina Higgins, aki tavaly a brassói csapatnál a legtöbb dupla-duplát teljesítette. A Sepsi SIC-hez érkezik a litván Marina Solopova, aki az elmúlt idényben a szatmárnémeti csapat játékosaként sok borsot tört a sepsiszentgyörgyiek orra alá. Érkezik még a montenegrói Jovana Pašić, aki korábban játszott Aradon is. Angliából jön a 192 centiméter magas Dominique Allen, míg Amerikából egy nagy reménységet Payton Whitted-et igazolták Sepsiszentgyörgyre, ahol egy szlovákiai magyar lány, Angelika Slamová is játszik a következő bajnoki idényben, jelentette be a klub menedzsere, aki szerint a költségvetésük alakulásának függvényében nem zárkóznak el más igazolásoktól sem.

Rusz István rámutatott, hogy sok játékossal léptek kapcsolatba, de kizárólag azokat igazolták le, akik jószántukból választották a Sepsi SIC-et, hiszen itt sokat kell dolgozni, napi két edzés van, míg máshol csak egy. Emellett az Európa Kupa szereplés miatt sokat kell utazni is, viszont az összes játékos aki a sepsiszentgyörgyi csapatnál előfordult, jobb képességekkel távozott, mutatott rá a klubvezető.

Vállalják az Európa Kupában való szereplést

Miklós Zoltán hozzátette: a következő periódusra új irányelveket is megfogalmaztak, így hangsúlyosabb lesz az utánpótlás nevelés és a hazai játékosoknak is több teret szeretnének adni olyan módon, hogy megmaradjon egy egészséges egyensúly, azaz nem mondanak le az eredményekről sem, hiszen továbbra is cél az, hogy a Sepsi SIC legyen az ország legjobb női kosárlabda csapata és helyt álljanak az Európa Kupákban is.

A klubelnök ugyanis bejelentette, hogy a következő idényben is vállalják az Európa Kupában való szereplést, mert úgy vélik ezt megérdemli a sepsiszentgyörgyi közönség és a Sepsi Aréna is. A napokban Münchenben kisorsolták már az ellenfeleket is. „Nagyon nehéz csoportot kaptunk, orosz és török ellenfelekkel”, mondta Miklós Zoltán. A kosárlabda idény októberben kezdődik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?