Második mérkőzését is megnyerte Simona Halep Wimbledonban

Simona Halep könnyedén, két szettben legyőzte csütörtökön kínai ellenfelét, és ezzel bejutott a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyének harmadik fordulójába. Honfitársa, Mihaela Buzărnescu szintén továbbjutott, Sorana Cîrstea és Alexandra Dulgheru azonban búcsúzott az év harmadik Grand Slam-tornájának küzdelmeitől.

A női teniszezők világranglistáját vezető Halep 7:5, 6:0-ra győzte le a kínai Zheng Saisait (WTA-126.) egy óra és 16 perc játék után.  Jól kezdte a mérkőzést a román lány, 2:0-ra vezetett, a kínainak azonban sikerült egyenlítenie, majd elhúzott 5:3-ra. De Halep sem hagyta magát, egyre javuló formát mutatott, és végül 7:5-re nyerte az első szettet. Lendülete a második játszmában sem hagyott alább, ezt a szettet úgy nyerte meg, hogy egyetlen játékot sem engedett ellenfelének (6:0).

Halepnek másodszorra sikerült legyőznie Zheng Saisait, először a 2015-ös sencseni torna elődöntőjében múlta felül 6:2, 6:3-ra. A román lány következő ellenfele a tajvani Hszie Su-vej (WTA-48.) lesz, akivel egy alkalommal játszott még ezt megelőzően: 2013-ban 6:7 (5), 6:1, 6:2 arányban győzte le őt a cincinatti torna első körében.

Buzărnescu is harmadik fordulós

Bejutott a wimbledoni torna harmadik fordulójába Mihaela Buzărnescu is. A világranglista 28. helyezettje a Nagy-Britanniát képviselő Katie Swant győzte le szerdán, következő ellenfele pedig a hetedikként kiemelt cseh Karolína Plísková lesz.

Sorana Cîrsteának és Alexandra Dulgherunak ellenben nem sikerült a továbbjutás: előbbit az orosz Jevgenyija Rogyiná búcsúztatta (1:6, 6:3, 6:3), utóbbi az amerikai Venus Williamstől szenvedett vereséget (4:6, 6:0, 6:1).

Kapcsolódók

Kimaradt?