Futsal-ünnepet tartottak Székelyudvarhelyen

"Kicsiben nagyok voltunk…" mottóval emlékeztek meg pénteken a székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban a helyi futsal-csapat 2003-as és 2008-as mérkőzéseiről, amikor a csapat bajnoki címet szerzett.  

A Székelyudvarhelyi Sportklub első bajnoki aranyérmének 15-ik, illetve harmadik bajnoki trófeájának tizedik évfordulójára emlékeztek Székelyudvarhelyen. Az eseményt a Nemzetstratégiai Kutatóintézet és az FK Székelyudvarhely szervezte. Házigazdája, Derzsi Károly a megnyitón felelevenítette, hogy 2003-ban a székelyudvarhelyi futsal-klub lett a romániai futsal első bajnokcsapata. Ezt követően egy perc csenddel az elhunyt csapattagok előtt is tisztelegtek a résztvevők.

Orbán Árpád, Székelyudvarhely alpolgármestere beszédében kiemelte a Székelyudvarhelyi SK kiemelkedő sportteljesítményét. Hangsúlyozta, hogy az eredményes sport akár a helyi gazdaság eredményességéhez is hozzájárulhat. Elmondta, hogy a helyi önkormányzat támogatja a sportlétesítmények létrehozását, szorgalmazzák a közösség, a magánszféra bevonását is. Meglátása szerint a Futsal Akadémia "megvetheti a lábát" Székelyudvarhelyen, de mindazt a helyi ifjakkal lehet megvalósítani. Ugyanakkor számítanak Magyarország segítségére és támogatására is, annak érdekében, hogy megfelelő forrásokkal és további kitartó munkával a székelyudvarhelyi futsal nagy lehessen újra.

Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke külön megköszönte Jakab Zoltánnak, az esemény ötletgazdájának a sikeres rendezvényt. Rámutatott arra, hogy 15 évvel ezelőtt az SK mérkőzéseit telt ház fogadta és ünnepelte, ám időközben a közönség, a szurkolók sorai nagyon megritkultak. Ennek ellenére jó az, "hogy nagy és reményteljes álmokat fogalmazzunk meg! A reményteljes álmokhoz társakat, szövetségeseket kell keresni!". Ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy csak megfelelő együttműködéssel lehet sikereket elérni, és Udvarhely valóban újra bajnok tud lenni.

A jubileumi rendezvény fénypontjai a két teremfoci mérkőzés volt. Újra ugyanarra a sportpályára, ugyanazok a csapatok és csapatjátékosok léptek és mérkőztek meg, baráti, mosolygós hangulatban.

A kétszer tízperces meccsen először a marosvásárhelyi Transilvania és az SK mérték össze erejüket. Az izgalmas mérkőzésen 4-1-re győztek a székelyudvarhelyiek. A következő mérkőzés az SK és a dévai CIP csapat között zajlott. Ezúttal a dévaiak győztek, 5-3-as végeredménnyel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?