Peru is búcsúzik a világbajnokságtól, de nem adta könnyen magát

Franciaország 1-0-ra legyőzte Perut Jekatyerinburgban csütörtökön a C csoport második fordulójában, így bejutott a labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjébe, míg a vesztes dél-amerikai válogatott már biztosan nem kerülhet a legjobb tizenhat közé.

Kylian Mbappé góljával győzte le a francia válogatott Perut az oroszországi világbajnokságon. Az első félidő kiegyenlített mezőnyjátékot, és mindkét oldalon kevés helyzetet hozott. Ezek egyikét azonban a 34. percben Kylian Mbappé révén kihasználták a franciák. Mbappé eddig csak a franciák legfiatalabb pályára lépő játékosa volt a vb-k történetében, immár a legfiatalabb gólszerzőjük is egyben: a támadó (19 év és 183 nap) David Trezeguet (20 év és 246 nap) rekordját döntötte meg.

A második játékrészben a peruiak beszorították a franciákat saját térfelükre, de ahogyan az első fordulóban a dánok ellen, úgy ezúttal sem tudták gólra váltani egyik helyzetüket sem. Így – miként az első fordulóban a dánok ellen – a mezőnyfölény nem ért egyenlítést. A vb-n a franciák előtt már két válogatott biztosította helyét a nyolcaddöntőben két fordulót követően: a házigazda orosz, valamint az uruguayi csapat.

A franciák hálóőre, a 31 éves Hugo Lloris 100-ik alkalommal lépett pályára a válogatottban, honfitársai közül hetedikként és első kapusként.

C csoport, 2. forduló:
Franciaország–Peru 1-0 (1-0)
Jekatyerinburg, 32 789 néző, v.: Mohammed Abdulla Mohamed (egyesült arab emírségekbeli) gólszerző: Mbappé (34.)
sárga lap: Matuidi (16.), illetve Guerrero (23.), Aquino (81.)
Franciaország: Hugo Lloris - Benjamin Pavard, Raphaël Varane, Samuel Umtiti, Lucas Hernandez - Paul Pogba (Steven Nzonzi, 89.), N'Golo Kanté - Kylian Mbappé (Ousmane Dembélé, 75.), Antoine Griezmann (Nabil Fekir, 80.), Blaise Matuidi - Olivier Giroud
Peru: Pedro Gallese - Luis Advíncula, Christian Ramos, Alberto Rodríguez (Anderson Santamaría, a szünetben), Miguel Trauco - Pedro Aquino, Yoshimar Yotún (Jefferson Farfán, a szünetben) - André Carrillo, Christian Cueva (Raúl Ruidíaz, 82.), Edison Flores - Paolo Guerrero

A csoport állása:

1. Franciaország 2  2  -  -  3-1  6 pont – már továbbjutott
2. Dánia              2  1  1  -  2-1  4
3. Ausztrália        2  -  1  1  2-3  1
4. Peru                2  -  -  2  0-2  0 – kiesett

A csoport további programja:

3. forduló:

  • június 26., kedd: Dánia-Franciaország, Moszkva (Luzsnyiki Stadion) 17.00
  • június 26., kedd: Ausztrália-Peru, Szocsi 17.00

Korábban:

1. forduló:

  • Dánia–Peru 1-0 (0-0)
  • Franciaország–Ausztrália 2-1 (0-0)

Kapcsolódók

Kimaradt?