Itt épül az új sepsiszentgyörgyi futballstadion

A Sepsi Aréna szomszédságában ezen a héten elkezdik a földmunkálatokat az új futballstadion és három edzőpálya megépítéséhez.

A közel 40 millió lej értékű sport ingatlan fejlesztést magyarországi forrásokból fedezi a sepsiszentgyörgyi fociklub. Tervek szerint elsőként, még idén nyáron a három edzőpálya – két műfüves és egy természetes gyepes – készül el. Az új sepsiszentgyörgyi stadiont a 21. századi elvárásoknak megfelelően tervezik, így lesz fedett nézőtér, gyepfűtés, esti világítás, öltözők, vendéglátó helyiségek és parkoló.

A 7300 férőhelyesre tervezett korszerű futballstadion munkálatainak az ősz folyamán kezdenek neki, de a kivitelezők becslése szerint jövő nyárig az is megépülhet, így a 2019 – 2020-as bajnoki idényt már az új stadionban kezdheti az élvonalban szereplő Sepsi OSK. Ugyanakkor korosztályos focibajnokságoknak is helyt adhat, hiszen a Sepsi OSK jelenleg mintegy 300 gyermekkel foglalkozik és a hazai foci élvonalában szereplő felnőtt csapat sikereinek köszönhetően egyre több a focizni vágyó fiatal Háromszéken.

A sepsiszentgyörgyi fociklub igazgatója, Csinta Samu nemrég lapunk érdeklődésére elmondta, hogy egy minden igényt kielégítő sportbázis épül, a legmodernebb technikai felszerelésekkel, így, ha egyszer oda jutunk, hogy Európa Ligás mérkőzést kellene játszunk, ez a stadion arra is megfelelő lesz. Összehasonlításképpen, a mostani stadionba szűk 5000 embert tudnak bezsúfolni, de abban bíznak, hogy a Sepsi OSK további első ligás szereplése Székelyföld és Erdély további sportszurkolóit is megmozgatja. Szeretnék rövid időn belül a 7300 férőhelyes stadiont is megtölteni.

A sepsiszentgyörgyi fociklub időközben a jelenlegi otthonát jelentő Szemerja negyedi stadiont próbálja felkészíteni a következő bajnoki idény elvárásainak. Csinta Samu rámutatott: a sportminisztérium tulajdonában lévő sporttelepen eddig is kénytelen-kelletlen több százezer euró léptékű beruházás zajlott, hiszen ahhoz, hogy ténylegesen hazai pályára álljanak, rengeteg mindent kellett korszerűsíteni.

„Az újonc számára egyfajta türelmi idő járt, ez a gyepszőnyeg fűtésére és az éjszakai világításra volt érvényes. Már nem vagyunk újoncok, ezért a következő bajnoki idényre szükséges beruházásokat el kell végeznünk. Ha lehet is variánsokat találni a gyepszőnyeg fűtésére, az éjszakai világítást már nem tudjuk kibekkelni, ezért az állam most a Sepsi OSK finanszírozásában kap egy világító berendezést. Nem tagadjuk, tesszük ezt abban a reményben, hogy a stadion hamarosan a város tulajdonába kerül, és akkor jó helyre kerülnek ezek a pénzek is”, mutatott rá Csinta Samu.

Kapcsolódók

Kimaradt?