Kilenc játékosától köszönt el a Sepsi OSK

Megkezdte felkészülését a 2018-2019-es bajnoki idényre a Sepsi OSK.

A legutóbbi bajnokságban 9. helyen végzett csapat kerete jelentős átalakuláson ment át, a háromszékiek azt várják a változtatásoktól, hogy a Sepsi OSK kiesési gondok nélküli erős középcsapattá váljon.

A felkészülés Eugen Neagoe irányításával zajlik, akivel a klub 2020 júniusáig érvényes szerződést kötött. A szakmai stáb egyetlen ponton változott, kapusedzőként Florentin Radulescu segíti Neagoe munkáját.

Változatlanul a Sepsi OSK játékosa Niczuly Roland, Fejér Béla, Birahima Tandia, Jure Obsivac, Sato Daisuke, Ionut Ursu, Marko Szimonovszki, Hadnagy Attila, Yasin Hamed, Ousmane Viera és Veress Zsombor.

Az elmúlt idényhez képest nem tartozik már a Sepsi OSK keretéhez Marko Jovanovszki kapus, Albert Dalmau, Benjamin Kuku, Filipe Oliveira, Alejandro Gorrin, Nick Ross, Milovan Petrovikj, Sebastian Ghinga és Constantin Dima mezőnyjátékosok, akiknek a klub köszöni szolgálatakaikat. Helyükre több játékos is érkezett, illetve biztató tárgyalások zajlanak további játékosokkal.

Az ötszörös bolgár válogatott Stefan Velev a Slavia Szófiától jött, a 29 éves védekező középpályás jobbhátvédként is bevethető. Két fiatal, az U21-es korosztályhoz tartozó futballista kölcsönbe érkezett Sepsiszentgyörgyre: a korábban a Bukaresti Juventust erősítő baloldali középpályás, Stephan Drăghici, illetve a Kolozsvári CFR játékosa, a csatár Gabriel Dodoi.

Előrehaladott, megállapodáshoz közeli tárgyalások zajlanak a Temesvári Poli volt középpályásával, Gabriel Vaşvarival és a Juventus korábbi balhátvédjével, Florin Ştefannal. „Közeledik” Sepsiszentgyörgyhöz a horvát származású, német állampolgársággal rendelkező 29 éves középhátvéd, Igor Iovanovic, aki a finn FC Lahtinál töltötte ki a szerződését. Hasonlóan közeliek az álláspontok a görög Apollon Szmírnisz kapusával, a 27 éves horvát Ivan Coviccsal is. Zajlanak a tárgyalások Fülöp Istvánnal is a Sepsi OSK-nál való folytatás ügyében.

Kimaradt?