Bemutatta új edzőjét a Kolozsvári CFR

Szerda délben mutatta be új edzőjét, Edward Iordănescut a május közepén negyedik bajnoki címét elhódító Kolozsvári CFR 107 labdarúgócsapat.

Iuliu Mureșan klubelnök elmondta, a 39 éves Iordănescu három éves szerződést írt alá a CFR-rel. 

„Különös pillanat ez számomra, nagyon örülök, hogy itt lehetek. Nagy megtiszteltetés, hogy a Kolozsvári CFR edzője lehetek, remélem, hogy eredményes lesz az együttműködésünk” – fogalmazott első kolozsvári sajtótájékoztatóján Edward Iordănescu. Hozzátette: a CFR nagy hagyományokkal rendelkező csapat, amely minden évben jó eséllyel indul a bajnoki címért folyó harcban.

Iordănescu elmondta még, hogy a szerződés anyagi vonzata nem nyomott sokat a latba, elárulta, volt sokkal előnyösebb külföldi ajánlata is, amit elutasított, hogy a CFR edzője lehessen. „Bajnok akarok lenni ezzel a csapattal és fontos lenne, hogy az európai porondon is bejussunk a csoportkörbe” – fogadkozott a szakember.

Edward Iordănescu kinevezése épp időben történt meg, ugyanis a Bajnokok Ligája selejtezőjére készülő együttes csütörtökön tartja első edzését. Az első edzőtáborozást június 17-27. között vezetheti le Iordănescu Brassópojánán, ahol az utolsó napon felkészülési mérkőzést játszanak a Sepsi OSK ellen. 

Alig három nappal később újabb két hetes edzőtáborba (június 30.–július 12.) utazik a CFR, ezúttal a lengyelországi Sochocinban rendezkednek be a Camorráék.

A második edőztábor után két nappal elhódíthatja első trófeáját is az Edward Iordănescu vezette CFR, amennyiben július 14-én a Ion Oblemenco stadionban megrendezett szuperkupa döntőben legyőzi a hazai közönség előtt pályára lépő CSU Craiovát. 

A CFR-nek azt követően kellett új edző után néznie, hogy a volt tréner, a korábban futballistaként sokáig a Chelsea-nél légióskodó Dan Petrescu Kínába szerződött, miután anyagilag visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a Kujcsou Hengfeng együttesétől. Petrescu hat év szünet után vezette ismét bajnoki győzelemre a kolozsvári CFR-t, amely 2008, 2010 és 2012 után a klub történetének negyedik aranyérmét szerezte meg az idén, így a kolozsváriak fogják képviselni Romániát a Bajnokok Ligájában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?