Csíkszeredában adta át tudását Király Gábor

Az FK Csíkszereda vendége volt Király Gábor a 108-szoros magyar válogatott kapus.

A Bundesligát és Premier Ligát is megjárt magyar hálóőr egy teljes napot töltött Csíkszeredában, ahol a Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontok kapusainak tartott elméleti és gyakorlati oktatást.

A Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola szakembereivel együtt közös edzésen mérték fel az akadémia kapusait és látták el jó tanácsokkal. A mackónadrágjáról is elhíresült magyar kapus, ezúttal fekete rövid nadrágban tartott edzést, majd ezt követően közönségtalálkozón vett részt, ahol teltház volt és egy tűt sem lehetett leejteni.

Király Gábor mesélt karrierjéről, sikerekről, kudarcokról, klubcsapatairól és a magyar válogatottról is, sőt a 2016-os franciaországi Európa bajnokságról is. A fiataloknak azt üzente, hogy kemény munka nélkül nincs siker és rávilágított arra is, hogy hiába van valakinek tehetsége a futballhoz, ha nem dolgozik rá semmit sem ér vele. Hozzátette, a szülőknek kötelességük támogatni gyermekeiket abban, amiben tehetségesek, még akkor is, ha az számukra nem fontos.

A közönségtalálkozó végén Szondy Zoltán az FK Csíkszereda elnöke megköszönte Király Gábor látogatását és ajándékcsomagot adott át, majd a magyar válogatottsági rekordot tartó kapus autogramot és a fotóival ellátott kártyát osztott ki az érdeklődőknek.

Kimaradt?