Roland Garros: Kerber legyőzésével már elődöntős Simona Halep

Ráijesztett szurkolóira Simona Halep a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjének első szettjében.

A női világranglistát vezető konstancai lány elvesztette első két adogatását az Angelique Kerber elleni mérkőzésen, így a német játékos már 4-0-ra is vezetett, amikor Halepnek először sikerült megnyernie szerváját. A feljavuló formát mutató román lány ezután üldözőbe vette Kerbert és 5-5-nél be is érte. A felek ekkor kölcsönösen brékelték egymást, így következhetett a rövidítés, amit Kerber magabiztosan (7-2) megnyert és ezzel elvette az első szettet.

A második játszmában Halep sokkal motiváltabban, okosabban játszott, nagyon sokat mozgatta ellenfelét, aki az idő múlásával egyre fáradtabban játszott. A konstancai lány 6-3-mal megnyerte a szettet és következhetett a mindent eldöntő harmadik szett.

A játék képe ezután már nem változott, a sérüléssel is küszködő Kerber egyszerűen nem volt méltó ellenfele a kellőképpen felspannolt Halepnek, aki 6-2-re megnyerte a szettet és ezzel a mérkőzést is.

A világelső elődöntőbeli ellenfele a WTA-ranglista 3. helyén álló spanyol Gabrine Muguruza lesz. Másik ágon két amerikai - Madison Keys és Sloane Stephens - csap össze a fináléban jutásért. 

Eredmények
Simona Halep–Angelique Kerber 6-7, 6-3, 6-2
Gabrine Muguruza–Marija Sarapova 6-2, 6-1

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?