A véres mez megtette hatását, Messiék nem látogatnak Izraelbe


-A A+

Politikai okokból Argentína lemondta a szombatra, Jeruzsálembe kiírt Izrael elleni labdarúgó világbajnoki felkészülési mérkőzést.

A dél-amerikai csapatnak ez lett volna az utolsó összecsapása a jövő csütörtökön kezdődő oroszországi vb előtt. Az argentin szövetség egyik névtelenséget kérő magas rangú illetékese is megerősítette a mérkőzés lemondásáról szóló értesülést az AP amerikai hírügynökségnek. 

Az Izrael elleni találkozó éles bírálatokat váltott ki a Palesztin Labdarúgó Szövetség elnökétől, Dzsibril Radzsúbtól, aki a hétvégén arra szólította fel a rajongókat, hogy égessenek Lionel Messiről készült fényképeket és mezeket, amennyiben az argentin sztár mégis pályára lépne.

Radzsúb az argentin szövetség elnökének, Claudio Tapiának címzett üzenetében a múlt héten azzal vádolta meg Izraelt, hogy az összecsapást politikai eszközként akarja felhasználni. 

Palesztinok csoportja kedden este Barcelonában, a helyi stadion előtt demonstráltak, itt edzőtáborozik ugyanis az argentin csapat. 

A mérkőzés helyszínéül kijelölt Teddy Kollek Stadion Jeruzsálem nyugati felében található. Az eredeti helyszín viszont Haifa lett volna, de az izraeli hatóságok pénzügyi hozzájárulásával végül átették Jeruzsálembe. A palesztinok győzelemként üdvözölték a mérkőzés elmaradását. Az argentin együttes a D jelű csoportban az izlandi, a horvát és a nigériai válogatottal találkozik a vb-n.
Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X