Roland Garros: Simona Halep bejutott a negyeddöntőbe

Simona Halep bejutott a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) női egyes versenyének negyeddöntőjébe, miután hétfőn, különösebb megerőltetés nélkül, 6:2, 6:1 arányban legyőzte a belga Elise Mertenst (WTA-16.).

Az év második Grand Slam-tornáján elsőként kiemelt román sportoló mindössze 59 perc alatt leteniszezte a pályáról 22 éves ellenfelét.  Az első játékot Mertens nyerte, de Halep hamar fordított 3-1-re, ezt követően a belga lány még nyert egy game-et, de ezután csak Halep akarata érvényesült, aki 36 perc után 6:2-re lezárta az első játszmát.

A második szettben még egyértelműbb volt Halep fölénye, a román játékos két nullás breaket is produkálva 6:1-re hozta a szettet. Halep egy ászt ütött és egy kettős hibát vétett a mérkőzésen, és kiemelkedően jól adogatott (63 százalékban nyerte pontjait az első és 70 százalékban a második szervája után), 16 nyerő mellé 13 ki nem kényszerített hibát követett el. Mertens mérlege: egy ász, négy kettős hiba, 13 nyerő és 22 ki nem kényszerített hiba.

Halep korbban Madridban is csak három megnyert játékot engedett Mertensnek, ott 6:0, 6:3-ra győzött. A román lány eddigi teljesítményéért 380 ezer eurót és 430 WTA-pontot kap. A következő fordulóban a német Angelique Kerber (WTA-12.) és a francia Caroline Garcia (WTA-7.) közötti párharc győztesével játszik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?