Roland Garros: Halep nyolcaddöntős, Begu búcsúzott a küzdelmektől

Bejutott szombaton Simona Halep a francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) női egyes versenyének nyolcaddöntőjébe, miután 7:5, 6:0-ra nyert a Németországot képviselő Andrea Petkovic ellen. Irina Begu ellenben vereséget szenvedett a hazaiak versenyzőjétől, Caroline Garciától, így búcsúzik az év második Grand Slam tornájától.

A világranglista-vezető és a párizsi tornán első helyen kiemelt Halepnek egy óra és 28 percre volt szüksége Andrea Petkovic (WTA-107.) legyőzésére.

A találkozó Petkovic-szervával kezdődött, amelyet nehezen, de megnyert a német, majd sikerült elvennie Halep szerváját is, a román lány azonban visszabrékelt, majd kiegyenlített 2:2-re. Ezt követően mindketten hozták az adogatásukat, 4:4-nél Simona brékelt, és a játszmáért adogathatott, de elveszítette a szerváját. 5:5-nél ismét összejött a brék Halepnek, és ezúttal sikerült lezárnia a szettet (7:5).

A második játszma elején Petkovic rosszul lépett, a térdét fájlalta, és orvosi szünetet kért. Nem adta fel a mérkőzést, de végig kímélte a térdét, Halep pedig nem hibázott, 6:0-ra nyerte a szettet és ezzel a mérkőzést is.

Halep egy ászt ütött a találkozón, négy kettős hibát vétett, 19 nyerő ütést mutatott be és 18 ki nem kényszerített hibája volt. Petkovic mérlege: négy kettős hiba, 17 nyerő és 28 ki nem kényszerített hiba.

A nyolcaddöntőben Elise Mertens lesz Halep ellenfele, a belga lány az Ausztráliát képviselő Daria Gavrilovát búcsúztatta 6:3, 6:1-es győzelemmel. Irina Begu szintén a nyolcaddöntőbe jutásért játszott szombaton Caroline Garciával, de a párharcból utóbbi került ki győztesen, 6:1, 6:3-ra nyert a hetedikként kiemelt francia.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?