Meglepetés a Roland Garroson: Mihaela Buzărnescu bejutott a nyolcaddöntőbe

Mihaela Buzărnescu bejutott a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokság (Roland Garros) női egyes versenyének nyolcaddöntőjébe, miután pénteken pályafutása legnagyobb sikereként 6:3, 7:5 arányban legyőzte a negyedik helyen kiemelt Elina Szvitolinát (Ukrajna).

A 30 éves Buzărnescu (WTA - 33.) először került fel a Roland Garros főtáblájára, és 1 óra 37 perc alatt legyőzte a WTA világranglista 4. helyén álló ukrán játékost. Buzărnescu folytatja szárnyalását: tavaly az 541. helyről kezdte az évet, ezelőtt 12 hónappal pedig még a 377. helyen állt.

Szvitolina idén győzött Brisbane-ben, Dubajban és Rómában - ez utóbbi döntőjében éppen Simona Halep felett diadalmaskodott.

Az ukrán játékos jobban kezdte a meccset, vitte az első játékot, de ezután Buzărnescu nyert 3 gémet és előnyét sikerült szett végéig megőriznie.  A második játszmában több breakkel és visszabreakkel 5-5 lett az eredmény. Buzărnescu hozta a szerváját, majd a Szvitolina adogatása alatt 15-40-ről fordított és megnyerte a játékot (és a játszmát).

Buzărnescu eddigi teljesítményéért 222 000 eurót és 240 WTA-pontot kap, és a nyolcaddöntőben az amerikai Madison Keyszel játszik. Szombaton női egyesben Simona Halep a német Andrea Petkovićcsal, Irina Begu a francia Caroline Garciával játszik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?