BL-döntő: a Real 13. vagy a Liverpool 6. győzelme születik Kijevben?

Szombaton este 21.45-től rendezik Kijevben a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét, ahol a két főszereplő a címvédő Real Madrid és a Liverpool lesz.

A spanyol csapat 13. BEK/BL-győzelmére készül, az angolok hatodszor nyerhetnek.

Az esélyekről megoszlanak a vélemények, a Real Madrid mellett szól, hogy olyan csillagai vannak, mint Cristiano Ronaldo, és jobban hozzászoktak a BL-finálék légköréhez. Az exmadridi edző, Vicente del Bosque szerint Pool egyetlen játékosa sem elég jó ahhoz, hogy beférjen a királyiak kezdőcsapatába, sőt 4-1-es Real-sikert jósolt.

Igaz, az 1981-ben BEK-győztes Liverpoolnál (éppen a Real Madridot győzte le) ott van Mohamed Salah, és az angol esélyeket számos izgalmas tény javítja, legalábbis a babonások szerint. 1981-ben ugyanis éppúgy esküvő volt a királyi családban, mint most, és akkor az a Mahathir Mohamad lett Malajzia miniszterelnöke, akit idén újra megválasztottak. További érdekes párhuzam, hogy 1981-ben is londoni csapat (Tottenham) nyerte az FA-kupát, csakúgy, mint idén (Chelsea). Ugyanez igaz a Német Kupára, ahol 81-ben és most is az Eintracht Frankfurt győzött.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?