Beérett a befektetés Dunaszerdahelyen: bronzérmes a „magyar” DAC

Meggyőző játékkal nyert 4-0-ra idegenben a Rózsahegy ellen a Dunaszerdahelyi DAC 04 és végzett ezzel a szlovák labdarúgó élvonal (Fortuna Liga) dobogójának legalsó fokán. A felvidéki magyarok kirakatklubja ezzel 25 év után szerepelhet ismét az európai kupaporondon.

 

Háromnegyedrészt magyar lakosságú Dunaszerdahely valóságos zarándokhellyé változott az utóbbi években a magyar focirajongók körében, a legvagyonosabb felvidéki magyar üzletember, Világi Oszkár pénzéből és kapcsolataiból fenntartott klub „egyedül mindenki ellen” állja a sarat a szlovák Fortuna Ligában.

Miután a csapat szép új stadiont is kapott, a 13 ezer férőhelyes Mol Arénát (a Maszol helyszíni tudósításban számolt be a Pozsonyi Slovan elleni összecsapásról - szerk. megj.), a feltételek is adottak voltak ahhoz, hogy szintet lépjen a DAC. Ennek ideje idén érkezett el, hiszen a bajnokság utolsó fordulója előtt a DAC úgy lépett pályára Rózsahegy ellen, hogy egy esetleges győzelemmel a dobogó harmadik fokán zárja a pontversenyt és ezzel 25 év után ismét kijut az európai kupaporondra.

A DAC nem játszott az őt elkísérő szurkolók idegeivel, már az első félidőben eldontötte a mérkőzést Vida Krisztofer, Ljubičić és Bayo góljaival. A második félidőben a magyar légiós duplázni tudott, és a DAC 4-0-s győzelemmel búcsúzott az idei szezontól.

Bronzérmével a DAC kiérdemelte, hogy ott legyen az Európa liga június 19-i sorsolásán, ahol mint ismert egy másik határon túli, „magyarnak” tartott egyesület, a Kolozsvári CFR is érdekelt. A fellegvári vasutasok egy osztállyal feljebb, a Bajnokok Ligájában indulnak, hiszen vasárnap megnyerték negyedik bajnoki aranyérmüket. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?