Női kézi BL: megismétlődik a tavalyi Győr-Vardar döntő

A macedón Vardar Szkopje 25-19-re legyőzte az orosz Rosztov-Don csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a Papp László Budapest Sportarénában zajló négyes döntő szombati, első játéknapján, és a vasárnapi fináléban a címvédő Győri Audi ETO-val találkozik.

A meccs legeredményesebb játékosa a macedónok szerb irányítója, Andrea Lekic, valamint horvát balátlövője, a nyártól már a Siófokot erősítő horvát Andrea Penezic volt, egyaránt hét góllal.

Az első 16 percben mindössze hat gól született, és mivel az oroszok több mint nyolc percig nem találtak be, az előző idényben BL-ezüstérmes macedón csapat a szerb Andrea Lekic góljaival magabiztosan vezetett. A Rosztov a montenegrói Katarina Bulatovic találatai ellenére sem tudott felzárkózni a szünetig.

A második felvonás elején egy 4-1-es sorozattal tovább növelte előnyét a Vardar, és amikor egy 3-0-s szériával visszakapaszkodott a Rosztov, egy súlyos bokasérülés miatt percekig állt a játék: a brazil irányítót, Ana Rodriguest mentővel kellett kórházba szállítani. Az oroszok ekkor sem adták fel, Jekatyerina Ilina, valamint a négyes torna legalacsonyabb játékosa, Anna Vjahirjeva találataival tartották magukat, ám Penezic góljaival biztosította sikerét a Vardar.

A Győr és a Vardar korábban öt alkalommal találkozott egymással, a győriek kétszer, a macedónok egyszer győztek a rendes játékidőben, kétszer pedig döntetlen született. A tavalyi BL-finálét 26-26 után hosszabbításban 31-30-ra nyerte meg az ETO.

Eredmény, elődöntő:
Vardar Szkopje (macedón) - Rosztov-Don (orosz) 25-19 (10-7)  
a legeredményesebb játékosok: Penezic, Lekic 7-7, Radicevic 4, illetve Ilina 5, Bulatovic, Dembélé, Vjahirjeva 3-3

A döntő vasárnap, romániai idő szerint 19 órakor kezdődik. Előtte, 16.15-től a Bukaresti CSM a Rosztov-Donnal csap össze a 3. helyért. 

Kapcsolódók

Kimaradt?