Simona Halep bejutott a madridi torna nyolcaddöntőjébe

A címvédő Simona Halep bejutott a 6 685 828 euró összdíjazású madridi salakpályás női tenisztorna nyolcaddöntőjébe, miután kedden 6:0, 6:3 arányban legyőzte a belga Elise Mertenst.

A világelső Halepnek mindössze 72 percre volt szüksége, hogy túljusson 22 éves ellenfelén (WTA - 16.), aki idén már megnyerte egyesben a hobarti, luganói és rabati tornát, ráadásként Hobartban párosban is győzött.
A meccs elején csak egy játékos akarata érvényesült a pályán, Halep mindössze 22 perc alatt 6:0-ra behúzta az első szettet.

A második játszmában Mertens beerősített, megnyert három gamet, volt három break-labdája (egyet sem tudott érvényesíteni), de ez nem volt elég a sikerhez, Halep az ötödik játszmalabdával nyerte a meccset.

Halep kiválóan adogatott (85 százalék az első, 57 százalék a második szervája), míg Mertens mindkét adogatásának több mint felét elrontotta. Halep 2 ászt és 23 nyerőt ütött, és 18 ki nem kényszerített hibája volt, Mertens 5 kettőshiba és 10 nyerő mellett 31 ki nem kényszerített hibát vétett.

Halep ezzel bebiztosított magának egy 77 575 eurós csekket és 120 WTA pontot.

A nyolcaddöntőben a román játékos ellenfele a cseh Kristýna Plíšková (WTA - 94.) lesz, aki a második fordulóban 7:5, 6:2-re verte a spanyol Sara Sorribes Tormot. Karolína Plíšková kisebbik ikertestvérét Halep mindkét eddigi közvetlen mérkőzésükön legyőzte: 6:1, 6:2-re tavaly Madridban, és 6:4, 6:4-re idén Indian Wellsben. 

Kapcsolódók

Kimaradt?