Beperelte volt tanítványa a Károlyi-házaspárt

Egy millió dollárra pereli Károlyi Bélát és Mártát, valamint az Amerikai Tornász-szövetséget (USA Gymnastics) az őt ért szexuális zaklatások miatt Sabrina Vega.

A 22 éves nő szerint az erdélyi magyar edzőpáros tudott arról, hogy Larry Nassar, az amerikai tornászválogatott orvosa mit művel a sportolókkal, és nem tett semmit a zaklatás megállítása érdekében.

Sabrina Vega azt állítja, hogy Nassar 12 éves kora óta több száz alkalommal is zaklatta őt szexuálisan, az esetek közül több is a Károlyi ranchon történt. 

„Óriási nehézségekkel tudtam csak feldolgozni mindazt, ami velem történt. A USA Gymnastics, az amerikai olimpiai bizottság és személyesen a Károlyi-házaspár felelősége lett volna megvédeni engem és a többi lányt az efféle zaklatásoktól. Őket terheli a felelőség” – fogalmazott a sajtónak szétküldött közleményében Vega, aki 1 millió dollárt követel az érintettektől.

Mint korábban írtuk, a zaklatásos botrány kitörése után Károlyi Béla és Márta tagadta, hogy tudott volna Nassar ténykedéséről. 

Larr Nassart összesen 175 év börtönbüntetésre ítélte a michigani bíróság, miután több mint 150 nő és tinédzser állította, az orvoskorábban szexuális zaklatta.

Kapcsolódók

Kimaradt?