Megvan a bizonyíték: dinamós szurkoló okozta a sepsiszentgyörgyi incidenst

Felvételeket tett közzé a Digi Sport azokról a jelenetekről, amelyek a Sepsi OSK és a Dinamo közötti mérkőzés végén történt incidensekhez vezettek. Ezek bizonyítják, hogy egy dinamós szurkoló tehető felelőssé a történtekért.

Mint korábban írtuk, a mérkőzést félbe kellett néhány percre szakítani, mert a bukaresti ultrák áttörték a védőkerítést, és be akartak rohanni a pályára. A Dinamó vezérigazgatója, Ionel Dănciulescu szerint ennek előzményeként az OSK egyik szurkolója egy székely zászlót lobogtatva megjelent a fővárosaik szektora előtt. "Ha ez a szurkoló nem lobogtatta volna a székely zászlót, valószínűleg nem történt volt semmi baj" – idézte a gsp.ro Dănciulescut. Az alábbi videón azonban 0:28-tól látható, hogy valójában más történt.

A Digi Sport felvételei szerint egy dinamós szurkolótól indult az incidens, aki letépte a kerítésre kifeszített magyar zászlót a Székely Légió szektoránál, és beszaladt vele a pályára. A rendfenntartók utána szaladtak, de még arra is volt ideje, hogy belerúgjon a középkezdéshez elhelyezett labdába. A férfit végül a csak a másik térfélen, a Dinamó szurkolóinak szektora előtt sikerült földre teperni. Amíg a rendfenntartók a pályára beszaladó ultrával voltak elfoglalva, a fővárosiak áttörték a védőkerítést, és be akartak rohanni a pályára, hogy megvédjék társukat.

Utólag egyébként Ionel Dănciulescu helyesbített korábbi nyilatkozatán, és elismerte, hogy a pályára berohanó dinamós szurkoló okozta az incidenst. Az esetet várhatóan kivizsgálja Román Labdarúgó-szövetség is.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?