Hivatalos: az idény végén távozik a Barcelona legendája

Andrés Iniesta a bajnoki szezon végén távozik az FC Barcelonától, amelynek színeiben 22 évig futballozott.

A katalán gárda rövidesen 34 éves világ- és Európa-bajnok középpályása pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy nem marad anyaegyesületénél, arról azonban nem szólt, hogy hol folytatja labdarúgó-pályafutását, bár a spanyol média biztosra veszi, hogy Kínába szerződik.

Az mondtam, hogy sohasem fogok a Barca ellen játszani, így biztosan nem Európában folytatom – mondta Iniesta, hozzátéve, hogy a szezon végére eldől, hol fogja folytatni a pályafutását.

A középpályás 16 szezonban összesen 669 mérkőzésen lépett pályára és 31 trófeát – közte nyolc bajnoki címet és négy Bajnokok Ligáját – nyert a Barcelonával, s hamarosan meglehet neki a 32. is, mivel a La Ligában éllovas katalán csapat akár már most hétvégén bebiztosíthatja bajnoki címét.

Hosszasan vívódtam, töprengtem, míg meghoztam a döntést, hogy ez az utolsó itteni idényem, s elhagyom a világ legjobb csapatát – mondta könnyek között az edzést követő sajtótájékoztatóján Iniesta. Hozzáfűzte, úgy érzi, fizikailag és mentálisan is már képtelen a legjobbját nyújtani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?