Liga 1: Hațegan „könnyű sípján” ment el a CFR győzelme

Megfosztotta Ovidiu Hațeganu játékvezető a Kolozsvári CFR-t attól a lehetőségtől, hogy a jövő héten pontegyenlőséggel utazzon Bukarestbe a FCSB elleni rangadóra. Az aradi spori könnyű síppal befújt büntetőjével egyenlített vasárnap a Poli Iași a vasutasok ellen.

A Kolozsvári CFR úgy futott ki Iașiban vasárnap este az Emil Alexandrescu stadion gyepére a labdarúgó Liga 1 rájátszásának 6. fordulójában, hogy egy esetleges győzelemmel beérné pontszámban az egy nappal korábban 2-2-es döntetlent játszó FCSB-t. 

A feladat elméletileg nem is ígérkezett megoldhatatlannak, hiszen a házigazda eddig az összecsapásig még csak pontos sem szerzett a rájátszásban, mind az 5 mérkőzését elvesztette. 

Kolozsvári szempontból jól is indultak a dolgok, hiszen a bajnokság góllövőlistájának vezetője, Țucudean megszerezte a vezetést a vasutasoknak a 36. percben. A 3 pont végül annak köszönhetően fogyott csak egyre, hogy Ovidiu Hațegan aradi játékvezető rendkívül könnyen ítélt büntetőt a 66. percben a házigazdák javára, amit Andrei Cristea értékesített.

A következő fordulóban a Kolozsvári CFR éppen a listavezető FCSB-hez látogat, jelenleg a két csapatot 2 pont választja el egymástól.

Labdarúgó Liga 1
play off, 6. forduló
Viitorul-FSCB 2-2
Poli Iaşi-Kolozsvári CFR 1-1
Astra-CS U Craiova (hétfő, 20:45)
play out, 6. forduló
Dinamo-Temesvári Poli 0-1
Concordia-FC Voluntari 0-1
Juventus-Szászmedgyesi Gaz Metan 0-3
FC Botoşani-Sepsi OSK (hétfő, 18:00) 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?