Răzvan Burleanu maradt a Román Labdarúgó-szövetség elnöke


-A A+

Újraválasztották Răzvan Burleanut a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) elnökévé. A szerdai tisztújító közgyűlésen jelen levő 254 küldött közül 168 támogatta a szövetséget jelenleg is vezető Burleanut egy újabb mandátum megszerzésében.

A 33 éves Burleanu legfőbb vetélytársa, Ionuţ Lupescu egykori válogatott futballista, az "aranygeneráció" tagja, mindössze 78 szavazatot szerzett. Marcel Puşcaşu volt labdarúgóra nyolcan voksoltak a jelen lévő klubelnökök és megyeiszervezet-vezetők közül, a negyedik jelölt, szövetségi edzőiskola egykori előadója, Ilie Drăgan egyetlen szavazatot sem kapott.

"Önök ma határozottak voltak és büszkék. Én magam is büszke vagyok, hogy e család tagja lehetek. (...) Elnökként mindent megteszek majd az egység érdekében. A jó emberek egysége érdekében" - mondta Burleanu a szavazatok megszámlálását követően.

Ionuţ Lupescu rövid nyilatkozatában úgy fogalmazott, kötelességének érezte megkísérelni a romániai labdarúgás felélesztését, majd reményét fejezte ki, hogy a megválasztott vezetőségnek ez sikerülni fog.

Răzvan Burleanu 2014. március 5-e óta vezeti a Román Labdarúgó-szövetséget. Akkor Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian és Sorin Răducanu ellenében sikerült elnyernie az elnöki tisztséget. 

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X