Öt fordulóval a bajnokság vége előtt lett bajnok a PSG és a Manchester City

A Paris Saint-Germain története során hetedszer, a Manchester City pedig ötödször nyerte meg hazája labdarúgó-bajnokságát.

A párizsi csapat a 33. forduló vasárnap esti zárómérkőzésén, hazai pályán 7-1-re kiütötte a címvédő AS Monacót, ezzel biztosította be elsőségét. Giovani Lo Celso és Angel Di Maria kétszer volt eredményes, mellettük Edinson Cavani és Julian Draxler talált a kapuba, míg Radamel Falcao öngólt szerzett. A vendégek Rony Lopes révén szépítettek 4-0-s állásnál.

A PSG előnye öt fordulóval a bajnokság vége előtt 17 pontra nőtt a második helyezett Monacóval szemben.

Ugyancsak öt fordulóval a vége előtt nyerte meg a Manchester City a Premier League-t, miután szombaton Londonban nyert, míg egyetlen állva maradt riválisa, a Manchester United vasárnap kikapott.

A Manchester City eddigi 33 meccséből huszonnyolcat megnyert, négy döntetlent játszott, s mindössze egyszer szenvedett vereséget. Ennek ellenére a Bajnokok Ligájából már kiesett, a Liverpool verte ki kettős győzelemmel, de United csapata sincs versenyben a csúcsligában, miután arcpirító vereséget szenvedett tőle az Old Traffordon.

Az angol bajnokságban a City gyakorlatilag megállíthatatlan volt, olyan szinten dominált, amit nagyon régen láttunk bármilyen csapattól a PL-ben.

Kimaradt?