Liga 1: élre ugrott a bajnokverő Kolozsvári CFR

Idegenben győzte le a Kolozsvári CFR a bajnoki címvédő FC Viitorult vasárnap este a labdarúgó Liga 1 rájátszásának 5. fordulójában és ezzel - ha egy napra is - a tabella élére ugrott.

A forduló utolsó mérkőzésén hétfőn este a FCSB az Astra Giurgiuhoz látogat és ha onnan ponttal, pontokkal tér haza, akkor visszaelőzi Dan Petrescu legénységét.

Győzelmi kényszerben lépett pályára a Kolozsvári CFR a FC Viitorul ellen, ugyanis a tabellát vezető FCSB-vel szemben két pontos hátránya akár 5-re is nőhetett volna az eredmények kedvezőtlen alakulása esetében. Ezért aztán Dan Petrescu az első perctől gyilkos letámadást vezényelt, így akarva elejét venni annak, hogy a „labdába szerelmes” Viitorul kibontakoztathassa játékát. A taktikai húzásnak gyors gól lett az eredménye, a 11. percben Deac szerzett labdát és ugratta Țucudeant, aki önzetlenül passzolt a kapu előtt szabadon kószáló Omranihoz. A játék képe ezután sem változott, Hagiék nem tudtak mit kezdeni a CFR presszingjével. A 25. percben Culio szerzett labdát és adott tökéletes mélységi passzt Deacnak, aki Cojocaru lába alatt megszerezte csapata második gólját. 

Gheorghe Hagi szünetben két helyen is változtatott csapata támadósorában és ez azonnal éreztette hatását. A Viitorul labdabiztossága jelentősen feljavult és már lövésig is eljutottak. A gólhoz kellett viszont Kovács István játékvezető közreműködése is, aki a 82. percben nagyon könnyen befújta a büntetőt Boli állítólagos kezezéséért. A tizenegyest Ianis Hagi végezte el, Arlauskis első fázisban védte a lövést, viszont a kipattanó labdát ugyanaz a Hagi juttatta a hálóba. 

Újabb gól már nem esett, így a Kolozsvári CFR elhozta Ovidiuból a 3 pontot és 39 pontjával megelőzte a virtuális táblázaton a 38 pontos FCSB, amely hétfőn este az Astra Giurgiu vendégeként lép fel és egy jó szerepléssel visszaveheti az éllovasi pozíciót. 

A felsőház első összecsapását még szombaton lejátszották, a CSU Craiova 4-1-re legyőzte a Poli Iași csapatát és ezzel bebiztosította 3. helyét a tabellán.

Mint írtuk, az alsházban érdekelt Sepsi OSK először tudott nyerni saját közönsége előtt, a Szászmedgyesi Gaz Metan elleni sikerrel jelentősen megnövelte bennmaradási esélyeit.  

Labdarúgó Liga 1, play-off, 5. forduló

  • CSU Craiova-Poli Iași 4-1
  • FC Viitorul-Kolozsvári CFR 1-2
  • Astra-FCSB (hétfő, 20.45)

Labdarúgó Liga 1, play out, 5. forduló

  • FC Voluntari-Dinamo 2-4
  • Sepsi OSK-Gaz Metan 2-1
  • Concordia-Juventus 2-1
  • Temesvári Poli-FC Botosani (hétfő, 18.00)

 

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?