A decentralizálás során Sepsiszentgyörgy meg szeretné szerezni a helyi stadiont

Sepsiszentgyörgy önkormányzata kormányhatározat tervezetben kérte a minisztériumi tulajdonban lévő Szemerja negyedi stadiont. Antal Árpád polgármester, csütörtöki sajtótájékoztatón lapunk érdeklődésére elmondta: bízik abban, hogy a kormány idén újrakezdi a decentralizálást és ezáltal a sepsiszentgyörgyi önkormányzat megkaphatja a minisztériumi tulajdonban lévő Szemerja negyedi stadiont.

Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint ennek érdekében már tavaly benyújtottak egy kormányhatározat tervezetet. Ebben az szerepel, hogy a város a teljes létesítményt átvenné, de kompromisszumos megoldásként elfogadnák, hogy csak a stadiont és edzőpályát kapják meg, a szaktárca pedig megtartja a Szabó Kati sportcsarnokot és a sportszállót. A háromszéki elöljáró emlékeztetett, hogy a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Liviu Dragnea nemrég azt üzente a minisztereknek, hogy, aki nem támogatja a decentralizálást, az elveszíti a pártja támogatását.

Mint ismert néhány évvel ezelőtt a kormány átadta a sepsiszentgyörgyi sportlétesítményt az önkormányzatnak, de az alkotmánybíróság elkasszálta az erről szóló törvényt így kudarcba fulladt a decentralizálás. A sepsiszentgyörgyi stadion azért nagyon fontos a helyi közösség számára, mert az első ligában szereplő Sepsi OSK focicsapat csak jelentős fejlesztések után tudott engedélyt szerezni, hogy valóban hazai pályán játszhassa mérkőzéseit. A stadion korszerűsítését viszont nem tudta finanszírozni a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, mivel nem tulajdonában lévő létesítménybe nem tud beruházni. Antal Árpád szerint annyit tudtak tenni, hogy a sportklubbal kötött együttműködési szerződés alapján hozzájárult a mozgatható eszközök – konténerek és székek – beszerzéséhez.

Kimaradt?