Fed Kupa: a románok bivalyerős összeállításban fogadják Kolozsváron Svájcot

Simona Halep (1. WTA), Sorana Cîrstea (34. WTA), Irina Begu (38. WTA) és Mihaela Buzărnescu (40. WTA) összeállításban küldi pályára Florin Segărceanu szövetségi kapitány a román női tenisz Fed Kupa csapatot április 21-22-én a Svájc elleni osztályzóra.

A szakszövetség szerdán közleményt adott ki erről.

„Nagy reményekkel futunk neki ennek az összecsapásnak, nekem, a lányoknak és egész Romániának sokat jelentene, ha sikerülne feljutnunk a Világcsoportba. Szerencsére az összes lány egészséges, jó formában játszanak és reméljük, hogy gyorsan megszokjuk a kolozsvári csarnokban lehelyezett salakpályát” – fogalmazott Florin Segărceanu.

Alina Tecșor-Cercel a Fed Kupa válogatott edzője szerint az egyéni rangsorban elfoglalt helyek alapján Romániának mindenképpen a világelittben van a helye. Reményét fejezte ki, hogy a Szamos-parti termet zsúfolásig megtöltő nézők győzelemre viszik a lányokat.

A márkőzést április 21-22-én rendezik a 9 300 férőhelyen multifunkcionális csarnokban. Szombaton két egyéni összecsapást rendeznek, vasárnap a párossal kezdik, majd - amennyiben szükséges - további két egyéni mérkőzést játszanak. A párharc valamelyik fél 3 győzelménél dől el. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?