„Tévedésből” gyalázták a magyarokat a Sepsi OSK meccse előtt

A Bukaresti Juventust semmilyen felelősség nem terheli a Voluntari-ban történt magyargyalázásért – állítja a fővárosi klub ügyvezető igazgatója a Sepsi OSK elleni mérkőzés előtt történt incidensről.

Paul Terteleac a gsp.ro-nak elmondta, a Juventus bérli a Voluntari FC stadionját, és a szerződés szerint a mérkőzések ideje alatt a hangosbemondót is a helyi klub egyik alkalmazottja kezeli. Ezt a személyt Gheorghe Mihainak hívják, aki az ügyvezető igazgató szerint „véletlenül elcserélte” azokat a pendrive-okat, amelyekről a meccs kezdése előtti hangulatot biztosítják.  

„Ez a fiú véletlenül nem arról az adathordozóról játszotta le a zenét, amit mi adtunk neki. Ez egy sajnálatos tévedés volt. Mi mindig tiszteletteljesen bántunk a vendégcsapatokkal” – mondta Terteleac. Hozzátette, a magyarellenes incidensre a mérkőzés megfigyelője hívta fel a figyelmét.

A megfigyelő a Hivatásos Labdarúgó Ligának is jelentette az esetet, az ügy a fegyelmi bizottság elé kerül. Mint korábban írtuk, a Bukaresti Juventus és a Sepsi OSK közötti mérkőzés előtt az aréna hangszóróiból egy célzottan magyarellenes, uszító, vulgáris szövegű román dalparódia szólalt meg.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?