IFFHS: nem kopott el a Kolozsvári CFR európai nimbusza

Bár búcsúzni kényszerült az európai kupaporondról, a Kolozsvári CFR 1907 további egy helyet lépett előre a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezet (IFFHS) márciusi eleji összesítése szerint és immár a 29. pozíciót foglalja el.cfr

A fellegvári alakulat még mindig a legjobban helyezett kelet-európai klub, a tágabb régióból csupán a Viktoria Plzen előzi meg. A Liga 1 jelenlegi listavezetője, a Bukaresti Steaua tizenöt helyet javított múlt havi helyezésén, és immár a 36.

A tabella élén is változás állt be, ugyanis az elmúlt 12 hónap teljesítményét mérő összesítésben élre ugrott a 2012-es Bajnokok Ligája-győztes Chelsea. A londoni klubot az Európa-liga-győztes Atlético Madrid és a Bayern München követi. A legjobban helyezett dél-amerikai csapat az Interkontinentális-kupát megnyerő brazil Corinthians, a korábbi IFFHS-listavezető FC Barcelona csak az ötödik.

Paulo Sergio csapata a február elején nyilvánosságra hozott összesítés szerint az Ulsan Hyundai Horagi FC társaságában a 30. helyen tanyázott. A vasutasokat az Európa-ligéból 5-0-és összesítéssel kiverő Internazionale Milánó tíz helyet javított, immár a 9. pozíciót foglalja el.

A listára - amely 400 klubot rangsorol - tíz romániai és három magyarországi csapat került fel.

A Bukaresti Steaua a 36., a Rapid 117., a FC Vaslui 149. a Bukaresti Dinamo 207., a Ploiești Petrolul 279., az Astra Giurgiu 308. a Concordia Chiajna 367., a Galaci Oţelul, a Pandurii pedig a 426. helyet foglalja el az IFFHS 400-as rangsorban.

A magyar csapatok közül a legjobban az Európa-liga aktuális sorozatában a csoportkörig jutott és ott kvartettjében két győzelemmel, hat ponttal a harmadik helyen végzett Videoton végzett, a székesfehérváriak a 99., a bajnoki címvédő Debrecen a 198. , a Budapesti Honvéd pedig 447. helyen zárt.

A klubok 400-as listája az IFFHS honlapján tekinthető meg.

Kimaradt?