Kezdődik a rájátszás: a Sepsi Arénába hívja a szurkolókat a Sepsi-SIC edzője

Kezdődik a női kosárlabda bajnokság rájátszása. Hazai pályán kezd a bajnoki címvédő Sepsi-SIC, amely pénteken 18:30-tól a Sepsi Arénában fogadja Gyulafehérvár csapatát.

A kétszeres bajnok és háromszoros Román Kupa-győztes Sepsi-SIC 19 győzelemmel és mindössze egy vereséggel zárta az alapszakaszt, ezzel szemben a Manuel Angel Rodriguez Escudero irányította gyulafehérvári csapat mérlege 7 győzelem és 12 vereség. A két csapat eddig 22 alkalommal találkozott egymással, amelyből a zöld-fehérek tizenháromszor diadalmaskodtak.

„A csapatnak és a szurkolóknak vállvetve kell folytatniuk útjukat”

Zoran Mikes a zöld-fehér csapat edzője csütörtöki, sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón a szurkolókhoz szólt, amikor azt mondta: „Az alexandriai teremtorna után felkészülten állunk a rájátszás előtt. Ez az idény legfontosabb időszaka, és csalódott lennék, ha a kosárlabda-kedvelőket nem érdekelné. Egész szezonban keményen dolgoztunk, hogy eljussunk idáig és a csapatnak és a szurkolóknak vállvetve kell folytatniuk útjukat a playoffban is”.Az alacsonynak mutatkozó szurkolói kedv miatt a Sepsi-SIC edzője rámutatott: a bajnokság rájátszásában minden mérkőzés legalább annyira fontos, mint az Európa-kupa vagy a Román Kupa. „Ebben az idényben sikerült nemzetközi porondon a kieséses szakaszba jutnunk, majd a harmadik Román Kupa-elsőségünket is megünnepelhettük. Idén is egy nagyszerű szezont szeretnénk magunk mögött tudni, még a bajnoki címet kell megszereznünk. Nagyon remélem, hogy sokan kilátogatnak a rájátszásban a hazai mérkőzésinkre, legyen szó bármelyik ellenfelünkről, hiszen a játékosok teljes mértékben komolyan vesznek minden mérkőzést. Csak a szurkolókkal tudjuk teljes egészében kihasználni a hazai pálya előnyét, hiszen az ellenfeleinek nagyon nehéz, ha telt ház előtt kell játszaniuk ellenünk. Úgy gondolom, hogy amit ebben a szezonban eddig tettünk, azzal kiérdemeltük a szurkolók támogatását, és ezúton is meghívom az embereket, hogy jöjjenek a mérkőzésre, mert együtt erősebbek vagyunk, a motiváció nagyobb” – nyilatkozta Zoran Mikes.A pénteki mérkőzést megelőzően két autóbusz is indul a Gólya utcai végállomástól: az első 17:30-kor, a második pedig 17:50-kor, majd az állomás negyed érintésével érkeznek meg a Sepsi Arénához. A találkozó után az autóbuszok szintén a szurkolók rendelkezésére állnak.

Kapcsolódók

Kimaradt?