Miami Open: Babos továbbjutott, Buzărnescu kiesett az első fordulóban

FRISSÍTVE: Mihaela Buzărnescu kiesett a Miamiban zajló 7 972 535 dollár összdíjazású kemény pályás WTA-tenisztorna első fordulójában, miután kedden 6:2, 6:3 arányú vereséget szenvedett a belga Kirsten Flipkenstől.

A meglehetősen gyengén adogató, 6 kettőshibát is vétő, 29 éves Buzărnescu (WTA - 39.) 1 óra 17 perc alatt kapott ki 32 éves (WTA - 71.) ellenfelétől. A román játékos 15 610 dollárt és 10 WTA pontot kap a részvételért. A Miami Open főtábláján négy román játékos maradt.

Az első helyen kiemelt, világelső Simona Halep erőnyerőként a második fordulóban kezd és a Veronica Cepede Royg (Paraguay)–Oceane Dodin (Franciaország) párharc győztese ellen lép pályára.

A 32. helyen kiemelt Sorana Cîrstea ugyancsak a második fordulóban kezd a tajvani Hszie Su-vej és a selejtezőből jött brit Katie Boulter mérkőzés győztese ellen.

Babos továbbjutott. Babos Tímea egyesben győzelemmel mutatkozott be a Miamiban zajló keménypályás tenisztornán, az első fordulóban két szettben legyőzte a német Mona Barthelt. A magyar játékos (a világranglista 47. helyezettje) 1 óra 35 perc alatt nyert német riválisa (65.) ellen. Az egy óráig tartó első játszmában Babos 4:5-ös hátránynál három brék-, illetve játszmalabdát hárított, majd a rövidítésben jobbnak bizonyult. A második szettet az elbukott adogatójátékok vezették fel: amíg az első játszmában egyik játékos sem tudott brékelni, addig a második felvonás első hat szervagémjéből ötször a fogadó nyert. Miután ebben a különcsatában Babos jobbnak bizonyult, 4:2-es előnyét követően ő adogatott, és simán lezárta a összecsapást. (MTI)

Monica Niculescu, akinek szintén selejtezőt kellett játszania, a kazah Julia Putyinceva ellen lép pályára az első fordulóban. Irina Begu a selejtezőből érkező amerikai Danielle Collins ellen kezdi a miami tornát.

Párosban Begu és Halep a Julia Goerges (Németország), Bethanie Mattek-Sands (USA), a Monica Niculescu, Hszie Su-vej duó a Katerina Bondarenko (Ukrajna) és Aleksandra Krunić (Szerbia), Raluca Olaru és Olha Szavcsuk (Ukrajna) pedig az amerikai-szlovén Vania King–Katarina Srebotnik páros ellen lép pályára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?