Fordulatos mérkőzésen, döntetlennel avatta stadionját a Sepsi OSK

Első ligába jutása óta, hétfő este első ízben játszott bajnoki mérkőzést a sepsiszentgyörgyi stadionban a Sepsi OSK.

A zsúfolásig megtelt stadionban mintegy 4500 lelkes és hangos szurkoló előtt állt pályára a házigazda piros-fehér csapat, amely az FC Voluntarit látta vendégül. A mérkőzés kezdetén a sepsiszentgyörgyi közönség a székekre kihelyezett piros és fehér papírlapokat magasba emelve énekelte el az Ismerős Arcok – Nélküled című számát, majd hangos szurkolásba kezdtek.

A Székely Légió pillanatig sem hagyta abba a rigmusokat és énekeket, és példát mutattak abból, hogy a romániai bajnokságban is lehet úgy szurkolni, hogy a hazai csapatot biztatják nem pedig az ellenfelet becsmérlik. 

Mindennek ellenére az első félidőben az FC Voluntari jobban érvényesítette akaratát, sőt a szünet előtt meg is szerezte a vezetést egy vitatott 11-esből. A második félidőben egy elszántabb Sepsi OSK lépett pályára és Fülöp István két 11-est értékesített.

Ezt követően sokáig úgy tűnt a sepsiszentgyörgyi csapat győzelemmel avathatja az új otthonát, de a hosszabbításban elbambultak és a Voluntari, Alin Bălan fejes góljával egyenlített (2-2), így kicsúszott a győzelem a Sepsi OSK kezéből.       

„A hideg ellenére tetszett ez a stadion és a hangulat kellemes és nagyon civilizált, volt, olyan amilyen minden stadionban kellene, hogy legyen. Bármelyik csapat, amelyik ide jön, nagy kihívással kell szembe nézzen. Amellett, hogy egy fantasztikus közönségük van, nagyon jó feltételeket biztosítanak. Lenyűgözött, az amit ma este itt láttam, legfőképpen a közönség” – fogalmazott a mérkőzés után Claudiu Niculescu, a FC Voluntari edzője az összecsapás után.

A mérkőzés végén a sepsiszentgyörgyi szurkolók szolid tapssal búcsúztak és elénekelték a Székely Himnuszt. A Sepsi OSK 12 ponttal a hazai bajnokság 13-ik helyén tartózkodik. A sepsiszentgyörgyiek legközelebb április közepén játszanak újból hazai pályán, amikor a Szászmedgyesi Gaz Metan csapatát látják vendégül. Azt megelőzően két idegenbeli mérkőzésük lesz, április 2-án a Temesvári Poli-, majd április 9-én a Bukaresti Juventus otthonába látogatnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?