A Real zsinórban másodszor verte a Barcelonát

A Primera Division csúcsrangadóján szombaton délután a Real Madrid 2-1-re legyőzte a Barcelonát. A fővárosiak öt nap alatt kétszer intézték el riválisukat.

Az idei szezonban immár a negyedik El Clásico következett szombaton, hiszen a csapatok a bajnokság őszi idényében 2-2-re végeztek, majd februárban a Király Kupa elődöntőjében is összecsaptak, kétszer: a madridiak egy 1-1-es döntetlen után 3-1-re kiütötték riválisukat, így a Blancók mentek a fináléba.

Ez a meccs azonban több szempontból is érdekes volt. José Mourinho ugyanis a padra ültette Cristiano Ronaldót, de Özil és Khedira is kimaradt a kezdőből, mondván a bajnoki cím már elúszott, sokkal fontosabb inkább a BL és a kupa. A Bajnokok Ligájában ugyanis kedden Manchesterbe látogatnak a fővárosiak, és ott nyerniük kell a továbbjutáshoz, vagy legalábbis úgy kell döntetlenre végezniük, hogy egynél többször találnak be.barca

A Barcelonánál pedig nem volt a pályán Xavi és Puyol, ám a katalánok nem fogták vissza magukat, annak ellenére, hogy két gólt kellene ledolgozniuk a BL-ben a Milannal szemben.

A szombati mérkőzést egyébként a Madrid kezdte jobban, hiszen Morata remek beadása után Benzema már a 6. percben bevette Valdes kapuját: a francia támadó megelőzte Piquét és Mascheranót is. Azonban nem sokkal később ki más, Lionel Messi egyenlített. Az argentin a leshatárról lépett ki, majd a tizenhatoson belül csinált egy cselt Ramos mellett, végül precízen a kapuba talált. Ezt követően a hazaiak teljesen visszaálltak védekezni, mint a 11 játékosuk a kapu előtt sorokozott fel, hogy visszaverjék a katalánok offenzíváit, így nem is meglepő, hogy szinte csak a Barcánál volt a labda.

A szünet után azonban fordult a kocka, a Real Madrid lefocizta a Barcelonát, a gránátvörös-kékek alig jutottak el a hazai kapuig. Így a csereként beszálló Ronaldo kétszer is veszélyeztetett szabadrúgásból, de Morata is elhibázott két 100 százalékos ziccert. Végül a Blancók csak begyötörték a győztes gólt, hiszen a 82. percben Luka Modric szöglete után Sergio Ramos gyönyörűen ment fel fejelni Piqué mellett, és nagyszerű mozdulattal juttatta a labdát a léc alá. A hajrában a játékvezető egy buktatás után nem ítélt tizenegyest a katalánoknak, így 2-1 maradt a vége.

A lefújás után Victor Valdest reklamálás miatt kiállította a játékvezető. Ezzel a győzelemmel a Real Madrid 13 pontra megközelítette a Barcelonát.

Kimaradt?