Simona Halep nem jutott be a döntőbe Indian Wellsben

A világelső Simona Halep nem jutott be az Indian Wells-i (Kalifornia) keménypályás tenisztorna női versenyének döntőjébe, mert pénteken 6:3, 6:0 arányban veszített a japán Naomi Osaka elleni elődöntőben.

A román sportoló idei leggyengébb meccsét produkálta és mindössze 64 perc alatt (ebből 8 perc az utolsó játék volt) veszített.  A 2015-ös Indan Wells-i bajnok 26 éves Halep elképzelés nélkül játszott, türelmetlen volt és hibázott. Míg Osaka jól és erősen ütött, nem hiába hívják „big hitter”-nek, addig ellenfele lágy ütései pontatlanok voltak.

Osaka (20, WTA - 44.) jól kezdte a meccset, 2-0-ra vezetett, de Halep két love game-mel egyenlített. Ezután mindketten hozták az adogatásukat (3-3), majd a román lánynak breaklabdája volt, de elhibázta, és innentől nem nyert játékot az első szettben.

A második játszma Halep hibáinak hosszú sorozatából állt. A román játékos 0-3-nál behívta Darren Cahillt, de ez sem segített, és nullára veszítette el a szettet. Halep egy ászt és 3 kettőshibát ütött, első adogatásai 56 százalékkal estek a pályára (mögöttük a pontok 57 százalékát nyerte meg), a második adogatási mögött csak a pontok 28 százalékát sikerült megszereznie, 16 nyerőt ütött és 27 ki nem kényszerített hibát vétett.

Osaka 3 ászt és 3 kettőshibát ütött, első adogatásai 57 százalékkal estek a pályára (mögöttük a pontok 67 százalékát nyerte meg), a második adogatási mögött a pontok 50 százalékát sikerült megszereznie, 16 nyerőt ütött és 20 ki nem kényszerített hibát vétett. Ezzel 3-1-re módosult a Halep-Osaka egymás ellen nyert mérkőzések eredménye.

Halep Indian Wells-i teljesítményéért 327 965 dollárt és 390 WTA pontot kap, és megőrzi első helyét a WTA világranglistán. A döntőben Naomi Osaka az ugyancsak 20 éves Daria Kaszatkina ellen játszik, aki a másik elődöntőben 4:6, 6:4, 7:5 arányban legyőzte az amerikai Venus Williamst.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?