FIBA Europe Cup: véget ért a Kolozsvári U-BT európai menetelése

Kettős vereséggel búcsúzott a férfi kosárlabda FIBA Europe Cup közdelmeitől a Kolozsvári U-BT, amely szerdán este - az idei szezonban immár negyedszer - kikapott a holland Donar Groningentől. 

A hollandiai odavágón becsúszott 27 pontos vereség (103-76) után Mihai Silvășan a játékosai önérzetére apellálva küldte pályára tanítványait, azt remélve, hogy becsvágyuk kiegyenlíti a két csapat tudásbeli különbsége közötti szakadékot.

Az elkeserítően üres (1530 néző a 9300 férőhelyes csarnokban - szerk. megj.) multifunkcionális csarnokban megrendezett találkozón a motivált hazaiak a mérkőzés elején érvényesíteni tudták akaratukat, a különbség fokozatosan nőtt az eredményjelző táblán, a holland edző a 7. percben 18-8-as állásnál kért először időt. A játék képe a második negyed elején sem változott, az újabb holland időkérés a 12. percben 26-15-os állásnál érkezett. A különbség percekig nem változott, aztán a hazaiak elkezdtek pontatlanul dobni, amit a Donar kíméletlenül kihasznált és így szünetre -4-re faragta hátrányát. (41-37)

A hitét vesztett U-BT összeomlását kihasználva a harmadik negyedet a vendégek egyértelműen jobban kezdték, a 23. percben egyelítettek, majd a vezetést is átvették. Ezt aztán nem is engedték ki kezükből a mérkőzés végéig.

 

A mérkőzés 76-69-es vendéggyőzelemmel ért véget és a Donar Groningen ezzel negyedszer is legyőzte a Kolozsvári U-BT-t. Az első két találkozót a csoportkörben rendezték, ahonnan mindkét együttes kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszba. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?