Kilencmeccses eltiltást kapott a „gyilkos" Cadú

Kilenc fordulóra függesztette fel a Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) fegyelmi bizottsága csütörtökön délután Ricardo Cadút, a Kolozsvári CFR 1907 csapatkapitányát azért a durva szabálytalankodásért, amelynek következményeként Zsivko Milanov, az FC Vaslui labdarúgója elvesztette öt fogát.cadu-bif

Az eltiltás mellett a portugál játékosnak 18 ezer lej pénzbírságot is kell fizetnie.

A fegyelmi bizottság döntése értelmében a vasutas alakulat a következő Liga 1-es mérkőzéseken lesz kénytelen csapatkapitánya nélkül pályára lépnie: Galaci Oţelul (hazai), CSMS Iaşi (idegen), Rapid (hazai), Petrolul (idegen), Dinamo (hazai), Pandurii (hazai), Gloria Bistriţa (idegen) és Steaua (hazai), valamint a Román-kupa elődöntőjében az Astra Giurgiu ellen.

Iuliu Mureşan, a CFR 1907 elnöke szerint a fegyelmi bizottság döntése túl kemény, a LPF minden bizonnyal érzelmi alapokon nyugszik. A vasutasok megfellebbezik a döntést, és azt remélik, hogy enyhítenek rajta. „Úgy gondolom, a klub ellen is szól ez a döntés, nemcsak Cadú tévedését bünteti” – fogalmazott Mureşan.

A Vaslui bolgár játékosának 5000 euróért tesz műfogsort egy szófiai fogorvos, amelynek költségeit a kolozsvári bajnokcsapat kész állni.

 

Kimaradt?