A Fed Kupa után a Davis Kupa is Kolozsvárra költözik

Lassan-lassan elképzelni sem tudják a román tenisz válogatottak játékosai, hogy ne Kolozsváron fogadják soros ellenfelüket.

Mint arról beszámoltunk, február 10-11-én a román női tenisz Fed Kupa csapat Kolozsvár multifunkcionális csarnokában fogadta és győzte le Kanada csapatát a világcsoport 2. osztályának első fordulójában. Sikerével kvalifikálta magát a világcsoport élmezőnyébe feljutást jelentő osztályozóra, ahol - mint pár nappal később kiderült - Svájccal csap össze. S mivel a csapat ismét házigazda lesz, Halep és társai arra kérték a szakszövetség vezetőit, hogy az április 21-22-re időzített találkozót ugyancsak Kolozsváron rendezzék.

Csütörtökön tette közzé a Román Teniszszövetség (FRT) a honlapján, hogy a női Fed Kupa mérkőzés előtt két héttel megrendezésre kerülő Románia-Marokkó férfi tenisz Davis Kupa összecsapásnak is a közel 9000 néző befogadására alkalmas Szamos-parti aréna lesz a helyszíne. A találkozóra az Euró-Afrikai zóna 2. osztályának 2 fordulójában kerül sor. 

„Nagy örömünkre szólgál visszatérni Kolozsvárra, a lenyűgöző multifunkcionális csarnokba, ahol mindig akkora szeretettel fogadják a román teniszválogatottakat” – magyarázta Răzvan Itu FRT-elnök. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?