Kisebb sportszenzáció: Niculescu legyőzte Sarapovát Dohában

Monica Niculescu 4-6, 6-4, 6-3 arányú győzelmet aratott az orosz Marija Sarapova fölött a 3,1 millió dollár összdíjazású dohai (Katar) WTA-torna első fordulójában.

A 30 éves Niculescu, aki WTA világranglista 92-ik helyén áll, 1 óra 39 perc alatt presztízs győzelmet aratott a volt világelső fölött (30, WTA - 41). Az orosz lány uralta az első játszmát, és bár Niculescu próbálta tartani a lépést, a szett 6-4-re elment.

A második játszmában Sarapova breakkel nyitott, 0-1, de Niculescu fordított, 2-1, majd Sarapova fordított, 2-3, Monica ismét hozott két játékot, 4-3, aztán 5-4 lett, majd egy love game-mel Niculescu 6-4-re nyert.

A döntő szett ismét a Sarapova breakjével indult, de Niculescu visszavette adogatását, majd mindenki megnyerte a sajátját 3-4-ig, amikor Niculescu ismét breakelt, majd kiszerválta a meccset.

Ez volt az első mérkőzés a két játékos között. A selejtezőkből érkező Niculescu egyetlen ászt sem ütött és 2 kettőshibát vétett, Sarapova 2 ász mellé 11 kettős hibát ütött. Niculescu 12 nyerővel és 17 ki nem kényszerített hibával, Sarapova 31 nyerővel és 52 ki nem kényszerített hibával zárta a meccset.

Niculescu 17 325 dollárt és 90 WTA pontot biztosított be magának, és a következő fordulóban valószínű Magdaléna Rybáriková (Szlovákia) lesz az ellenfele, aki az első körben az ománi Fatma Al Nabhani ellen lép pályára.

Halep szerdán játszik. Bejutott a második fordulóba Mihaela Buzărnescu is, aki az első körben az ukrán Leszja Curenkót győzte le 7-5, 6-4 arányban. A második helyen kiemelt Simona Halep a második fordulóban kezd Jekatyerina Makarova ellen, míg Sorana Cîrstea a görög María Szákari, Irina Begu pedig az ausztrál Samantha Stosur ellen lép pályára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?