Fed Kupa: minden a román lányok mellett szól a Kanada elleni összecsapáson

Még a női teniszezők aktuális világranglistájának második helyén álló Simona Halep nélkül is Románia számít a szombaton és vasárnap Kolozsváron rendezett Fed Kupa-összecsapás esélyesének Kanada ellen - hangzott el többször is azon a pénteki sajtótájékoztatón, ahol a mérkőzések párosítását sorsolták ki.

A Platinia Mall konferenciatermében rendezett esemény házigazdája Emil Boc, a kincses város polgármestere volt, aki büszkén sorjázta a külföldi vendégeknek mindazokat a sporteseményeket - kiemelve a tenisszel kapcsolatosakat - amelyeket a Szamos-parti, tavaly ősszel közel 10 ezer férőhelyesre bővített multifunkcionális csarnokban rendeztek. Boc nem mondta, de a héten a létesítmény vezetősége büszkén állt a sajtó elé azzal az információval, hogy szombaton átlépi a csarnok kapuját a kétmilliomodik látogató is.

A Románia-Kanada összecsapás párosítása
szombat, 12.45-től
Sorana Cîrstea (38 WTA)-Carol Zhao (138 WTA)
Irina Begu (37 WTA)-Bianca Andreescu (173 WTA)
vasárnap, 12.00 órától
Irina Begu-Carol Zhao
Sorana Cîrstea-Bianca Andreescu
Ana Bogdan (86 WTA)/Raluca Olaru (45 WTA)-Katherine Sebov (319 WTA)/Gabriela Dabrowski (11 WTA)

Románia és Kanada kétszer találkozott eddig a Fed Kupában, mindkétszer a román lányok győzelmével zárult a párharc. Először 1983-ban csaptak össze Zürichben, ahol 3-0 lett az eredmény. Legutóbb 3 évvel ezelőtt Montrealban kerültek egymással szembe, akkor szoros, feszültségektől sem mentes összecsapáson győzedelmeskedtek 3-2-re a román teniszezők. A mostani összecsapás a Világcsoport 2. osztályának első fordulójában kerül sor, a győztes esélyt kap az elit osztályba lépésre feljogosító osztályzót játszani.

Kapcsolódók

Kimaradt?