A Veszprém a Leónnal, a Szeged a Kielcével nyolcaddöntőzik

Az Európai Kézilabda-szövetség Bécsben elkészítette a férfi Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolását, amelyen két magyar csapat volt érdekelt. Az MKB Veszprém és a Pick Szeged végül elkerülte egymást, előbbi a spanyol Ademar Leónnal, utóbbi a lengyel Kielcével találkozik.

A SORSOLÁS

  • Silkeborg (dán)–Barcelona (spanyol)
  • Ademar León (spanyol)–MKB Veszprém
  • PICK Szeged–Vive Kielce (lengyel)
  • Celje (szlovén)–Hamburg (német)
  • Csehovszkije Medvegyi (orosz)–THW Kiel (német)
  • Dinamo Minszk (fehérorosz)–Metalurg Szkopje (macedón)
  • Atlético Madrid (spanyol)–Füchse Berlin (német)
  • Gorenje Velenje (szlovén)–Flensburg (német)

A csoportelsők a negyedik helyezettekkel, a másodikok a harmadikokkal csapnak össze a 16 között, az első mérkőzést az első csapat otthonában játsszák. A nyolcaddöntő időpontjai: első mérkőzések – március 13–17., visszavágók – március 20–24.

A sorsolás a magyar csapatok részéről egyáltalán nem nevezhető rossznak. A Veszprém és a Szeged elkerülte egymást, így továbbra is fennáll az esélye, hogy két magyar együttes lesz a nyolc között. A szegediek előzetesen éppen a Kielcét szerették volna a csoportelsők közül, bár sokat mondó, hogy egyedül a lengyelek teljesítettek ebben a szezonban eddig hibátlanul a BL-ben.

A csoportelső bakonyiak pedig az Ademar Leónt kapták, amely egy éve, a sorozat hasonló fázisában búcsúztatta az akkor még Mocsai Lajos irányította csapatot. 20120325-mkb-veszpremreale-ademar-leon-kezilabda4Tavaly mindössze egy gól döntött összesítésben (56–55) a spanyolok javára, akik azóta gyengültek, míg a Veszprém erősödött.

A további párosítások közül a Barcelona útja egyértelműnek tűnik a nyolc közé, a katalánoknak simán kell venni a Silkeborg jelentette akadályt. A Kielnek nehezebb dolga lehet a „döntetlenkirály” Csehovszkije Medvegyivel, míg két másik német csapat, a Hamburg és a Flensburg egyaránt szlovén ellenfelet kapott, de mindkét esetben előbbiek számítanak esélyesnek, már csak azért is, mert a visszavágókat Németországban rendezik. A nyolcaddöntő leginkább várt párharca alighanem az Atlético Madrid–Füchse Berlin, amelynek mindkét résztvevője a Final Fourba jutott az elmúlt szezonban. A Dinamo Minszk–Metalurg Szkopje párosítás érdekessége, hogy mindegyik együttes a selejtezőből jutott a főtáblára, majd onnan a 16 közé. A fehérorosz csapat először jutott el az egyenes kieséses szakaszig, a Metalurgnak van már tapasztalata: egy éve a CO Zagreb búcsúztatta a nyolcaddöntőben.

Kimaradt?