Australian Open: Federer–Cilic döntő lesz vasárnap

Roger Federer alig egy óra játék után bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjébe, miután ellenfele, a dél-koreai Csung Hje On a második szettben feladta az elődöntőt.

A 19-szeres Grand Slam-győztes svájci klasszis 6:1, 5:2-re vezetett az U21-es világbajnok ellenfelével szemben, amikor Csung lábsérülés miatt visszalépett az elődöntőtől. A koreai teniszezőt két játékkal korábban hosszan ápolták a talpán keletkezett vízhólyag miatt, így mindössze 64 percet töltöttek a pályán.

„Régebben én is játszottam hólyagos lábbal, ami nagyon tud fájni. Egyszer eljön az a pont, ami után már nincs tovább” – nyilatkozta Federer, aki elárulta: a második szettben érezte ellenfelén, hogy valami gond lehet, mert lassult a játéka. A svájci teniszező elmondta: örül, hogy bejutott a döntőbe, de így „keserédes” számára a győzelem.

A 36 éves, címvédő Federer hatodszor nyerheti meg az év első Grand Slam-tornáját, amennyiben a vasárnapi fináléban legyőzi a horvát Marin Cilicet. A svájci sztárnak ez lesz pályafutása 30. GS-döntője.

Eredmény, elődöntő:
Federer (2.) – Csung (dél-koreai) 6:1, 5:2-nél Csung feladta

Kapcsolódók

Kimaradt?