Döntetlennel zárult a Derby della Madonnina

Az olasz labdarúgó-élvonal, a Serie A 26. fordulójának szuperrangadóján a két milánói gigász, az Internazionale és az AC Milan csapott össze. Jobban kezdett a Milan, amely Stephan El Shaarawy révén a 21. percben előnyhöz jutott, majd több helyzetet is kihagyott, az Inter pedig egyenlíteni tudott a fordulást követően, a csereember Ezequiel Schelotto révén.madonnina

A 180. milánói városi derbi, a Derby della Madonnina előtt egyértelműen az úgymond vendég (a két csapat közösen használja a Giuseppe Meazza néven közismert futballszentélyt) Milan számított esélyesnek, hiszen a hétközben két góllal legyőzte a Barcelonát, a bajnokságban pedig egyre javuló formát mutat. Ezzel szemben az Inter igencsak botladozik, a múlt héten a Fiorentina felmosta vele a firenzei stadiont, nem mellesleg heten is hiányoztak a csapatból sérülés vagy eltiltás miatt.

A mérkőzés előtt a legtöbb figyelem Mario Balotellire és a sérüléssel bajlódó Stephan El Shaarawyra esett, de az egykori milanos Antonio Cassano kezdte legjobban a mérkőzést, aki egy közepes lövéssel és egy remek passzal jeleskedett. Az első negyedóra végén Balotelli szerezhetett volna gólt, ha nem fut bele egészen döbbenetes módon Mattia De Sciglio ötösre érkező beadásába. Stephan El Shaarawy bezzeg nem sokat vacakolt első helyzeténél: a 23. percben a Kevin-Prince Boatengtől kapott labdát elvitte Nagatomo Juto mellett, majd közelről mattolta a kapust. 0–1.

Nem sokkal ezután kis híján máris eldőlt a mérkőzés, de Balotelli egyik ziccerét földöntúli bravúrral kipiszkálta a léc alól Samir Handanovic, majd a támadó De Sciglio sokadik elképesztően jó beadását két lépésről éppen a szlovén kapuvédőbe rúgta...

A fordulást követően a szurkolók füstködbe burkolták a stadiont, és ez az Internek tett jobbat, „titokban" Fredy Guarín kis híján kiegyenlített, de közeli lövésénél Christian Abbiati megmutatta, hogy nem fogott reflexein a ballagó idő. Miután a látási viszonyok megjavultak, Milan-fölénnyel folytatódott a mérkőzés, de komoly helyzetek nélkül.

Ennek ellenére egyenlített az Inter: a percekkel korábban beállt Ezequiel Schelotto használta ki az első komolyabb milanos védelmi megingást, és a 71. minutumban közelről a hálóba fejelt Nagatomo beadása után. 1–1.

A végére már nem változott az állás, pedig mindkét kapu előtt adódtak meleg pillantok. Döntetlennel zárult tehát a Derby della Madonnina, ennek talán az Inter örülhet jobban.

Kimaradt?