Csoportelső lett az Atléticót legyőző Veszprém

Csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután az utolsó forduló szombati játéknapján könnyedén nyert 26-19-re a sztárjait otthon hagyó spanyol Atlético Madrid ellen.

A veszprémieknek pontot kellett szerezniük a csoportelsőséghez, az pedig már korábban eldőlt, hogy a tavaly finalista vendégek a harmadik helyen zárnak a magyar bajnok és a címvédő Kiel mögött. Ennek megfelelően a spanyolok nem is kockáztattak: csupán 12 játékost neveztek az összecsapásra, kimaradt például három sztár, Lazarov, Balic és Aguinagalde is. A hazaiak - akik október 14-én 27-26-ra nyertek Madridban - nem számíthattak a Kielben vesesérülést szenvedett beállósra, Onetóra.

veszprem
Az MKB először a 4. percben vezetett a kinti találkozón tízszer eredményes Nagy révén, s az átlövő a folytatásban is ellenállhatatlan volt, így közel negyedóra elteltével már 8-3 volt az állás. Állandósult a 3-5 gólos különbség, ám egyre több lett a hiba mindkét oldalon. Azért így is akadtak látványos megmozdulások, az Atlético például kettős emberhátrányban is eredményes tudott lenni. 

A szünet előtt tovább fogyatkozott a vendéggárda, miután a kapus Sabanovic megsérült. A helyére a mindössze 19 éves Diaz Garcia állt be, aki rögtön ziccert fogott. A pihenőre 12-8-cal vonultak el a csapatok.

A folytatásban tovább könnyelműsködött a Veszprém, ennek következtében lassan felzárkózott a rivális (14-12). Ahogy rendezte sorait a házigazda, pillanatok alatt háromszor is eredményes volt, amikor kellett, mindig jól összpontosított az MKB. 

A BL nyolcaddöntőinek sorsolását kedden 13.30 órakor rendezik Bécsben. A csoportelsők a negyedikekkel, a másodikok pedig a csoportharmadikokkal játszanak úgy, hogy az azonos csoportból érkezők nem kerülhetnek párba.

A másik magyar BL-érdekelt, a Pick Szeged vasárnap lép pályára Berlinben, és még továbbjuthat. 

Eredmények

  • Sävehof (svéd)-Celje (szlovén) 24-29
  • Konstanca (román)-THW Kiel (német) 25-28

A végeredmény:

  1. MKB Veszprém 18 pont
  2. THW Kiel 16
  3. Atlético Madrid 10
  4. Celje 8
  5. Konstanca 4
  6. Sävehof 4

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmények döntöttek.    

A csoportokból az első négy helyezett jut a nyolcaddöntőbe.

Kimaradt?