Minden esélyét elszalasztotta a csíki hokicsapat pénteken

Az alapszakasz legfontosabb mérkőzésére készült a HSC Csíkszereda a Brassói Corona ellen, ám a csíki fiúk hazai környezetben kapituláltak.

A MOL Liga alapszakaszának legfontosabb mérkőzését rendezték péntek este Csíkszeredában, ahol a HSC a Brassói Corona együttesét fogadta. A találkozó mindkét együttes számára fontos volt.

Az álmos kezdést a brassóiak alig hat perc alatt kihasználták. Egy jól felépített támadást követően Wehrs lőtte ki az alsósarkat. A folytatásban a hazai csapat meddő fölényben játszott, de helyzetekig ritkán jutottak el Gál Sándor tanítványai. Ha pedig el is jutottak, Polc könnyedén hárított mindent.

hoki

A második játékrészben egy tettre készebb hazai csapat jött ki a jégre. A brassói játékosok ritkán jutottak el Kozuch kapujáig. A gólok viszont nem jöttek, Polc lehúzta a rolót, mindent megfogott. A hazaiak üzemanyaga a harmad vége felé kezdett elfogyni. Ezt rögtön kihasználták a vendégek. Előbb Nagy Csaba, majd Rawlik zörögtette meg Kozuch ketrecét. S bár az utolsó percek újfent a hazai csapaté voltak, az előttük adódó lehetőségekkel nem tudtak élni.

hsc-corona

Az utolsó játékrész ott folytatódott, ahol a második félbe maradt. Totális fölényben játszottak a hazaiak, de mindent kihagytak. Volt üres kapus helyzet, kapuvas vagy épp hatalmas helyzet. Polc a helyén volt. A szépítő találat Becze részéről pedig túl későn érkezett ahhoz, hogy befolyásolni tudná az a végeredményt.

Eredmény

HSC Csíkszereda – Brassói Corona 1–3 (0–1, 0–2, 1–0).

Gól: Becze (55.), illetve Wehrs (6.), Nagy Csaba (37.), Rawlik (38.).

 „Sajnos elveszítettük ezt a mérkőzést, de a Brassó megérdemelten nyert. Tudták, hogy mit akarnak, könyörtelenül kihasználták a lehetőségeiket, mi meg árnyékai voltunk önmagunknak a mérkőzés nagy részében. Telt ház előtt játszottunk és nem tudom megmagyarázni a vereséget. Rosszul kezdtünk, az első harmadban semmit nem játszottunk, majd a további harmadokban is csak periódusaink voltak. Polcot is naggyá tettük, bár tudtuk, hogy egy jó kapus. Egyes játékosaimba nagyot csalatkoztam.” – nyilatkozta Gál Sándor a HSC Csíkszereda edzője a mérkőzés után.

Greg Lindqvist a Brassói Corona edzője a sikert így értékelte: „Egy kemény mérkőzésen vagyunk túl. Nagyon jól védekeztünk, amihez egy remek kapusteljesítmény is párosult. Jó volt a speciális játékunk és jókor jöttek a gólok is. Versenyben maradtunk a rájátszásért folytatott harcban. Jó volna, ha a HSC pontokat veszítene, de ehhez mi is kell hozzuk a mi mérkőzéseinket.”

Kimaradt?