Így zajlik majd a Nemzetek Ligája sorsolása

Az idén bemutatkozó Nemzetek Ligája sorozat sorsolását január 24-én tartják Lausanne-ban.

A három hét múlva esedékes sorsolás menetéről gyűjtötte össze a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a fontos információkat.

A magyar férfi labdarúgó-válogatott a C-liga első, a román válogatott pedig a második helyére került a besorolás alapján, így

egymás ellen ebben a fázisban nem játszhatnak még.

A kisorsoltak között egy háromcsapatos, és három négycsapatos csoport lesz. Először a 4-es kalap három csapatát húzzák ki. Az elsőként kihúzott csapat a C2-es csoportba kerül, a második a C3-asba, majd a harmadikként kihúzott válogatott a C4-es csoportba kerül. Ezt követően a 3-as kalapban lévő csapatok ugyanezen metódus alapján kerülnek be csoportjaikba azzal a különbséggel, hogy itt már négy csapat van a kalapban, tehát az első kihúzott a C1-es csoportban kap majd helyet. A magyar válogatottnak helyt adó 1-es kalap csapatainak csoportja tehát a C-liga sorsolásának végén derül majd ki. 

A C-osztály sorsolási kalapjai:
1. kalap: Magyarország, Románia, Skócia, Szlovénia
2. kalap: Görögország, Szerbia, Albánia, Norvégia
3. kalap: Montenegró, Izrael, Bulgária, Finnország
4. kalap: Ciprus, Észtország, Litvánia

A meccsidőpontok kialakításánál fontos szempont lehet, hogy Finnország és Norvégia az éghajlati viszonyok miatt novemberben már nem játszhat mérkőzést hazai pályán. Emellett Észtország és Litvánia hazai mérkőzéseinek időpontjait is befolyásolhatja a két ország téli időjárása. 

A sorsolást követően az egy csoportba került csapatok képviselői a helyszínen egyeztetnek majd arról, hogy melyik csapat mikor kivel játszik, majd a mérkőzések pontos dátumait és kezdési időpontjait ezt követően még aznap, vagyis január 24-én 17 óra után nem sokkal már ismertek lesznek.

Az összecsapásokat a következő időszakokban rendezik:
meccsnap: szeptember 6-8.
meccsnap: szeptember 9-11.
meccsnap: október 11-13.
meccsnap: október 14-16.
meccsnap: november 15-17.
meccsnap: november 18-20.

A fő meccskezdési időpont romániai idő szerint 21:45 lesz. A szombati és vasárnapi napokon viszont a mérkőzések többsége 19:00 órakor kezdődik majd, de ezeken a napokon is lesznek mérkőzések 21:45-től is illetve 16:00-től is. 

Amennyiben a magyar vagy a román válogatottat a C1-es csoportba sorsolják, melyben 3 csapat kap helyet, akkor a fenti meccsnapok közül kettőn barátságos mérkőzést kell játszania. A B- és A-ligában kizárólag háromcsapatos csoportok lesznek, így az ellenfelek ezen csapatok közül is kikerülhetnek, de akár Európán kívüli válogatottal is megállapodhatnak a nemzeti szövetségek. Legkésőbb március 2-ig hivatalosan is bejelentésre kerülnek ezen barátságos mérkőzések párosításai és pontos kezdési időpontjai is. 

Kapcsolódók

Kimaradt?