Női kézilabda: Románia legyőzte Angolát a németországi világbajnokságon

A román női kézilabda-válogatott 27-24-re legyőzte Angolát a németországi világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában. 

A román lányok ez idáig veretlenek a tornán, az Angola elleni találkozón azonban csak az utolsó öt percben sikerült a maguk javára billenteni a mérleget. Angola együttese - amely a riói olimpián meglepetésre legyőzte a román válogatottat - az első félidőben négy góllal is vezetett (12-8-ra, majd 13-9-re), az Ambros Martin irányította román lányoknak azonban a játékrész végére sikerült egyenlíteniük, és 14-14-es állásnál vonultak öltözőbe a csapatok.

A második játékrész elején 15-14-re, 16-15-re és 17-16-ra is vezettek a románok, ekkor azonban Angola fordított, és kétgólos előnyre tett szert. Az 52. percben 23-22-es állást mutatott az eredményjelző az afrikai csapat javára, ám a románoknak ismét sikerült átvenniük a vezetést, és bár Angola egyszer még egyenlített, az utolsó négy percben mutatott tökéletes játéknak, valamint Cristina Neagu góljainak köszönhetően megnyerték a találkozót.

A román válogatott legeredményesebb játékosa Cristina Neagu volt hét találattal, Geiger Melinda és Aneta Udriştioiu négy-négy, Valentina Ardean-Elisei, Cristina Florianu és Crina Pintea három-három, Eliza Buceschi két, Ana-Maria Dragut pedig egy alkalommal talált a hálóba.

A román együttes a négy győzelemért járó 8 ponttal az első helyet foglalja el az A csoportban, Szlovénia (6 pont), Franciaország (4 pont), Spanyolország (4 pont), valamint Angola (0 pont) és Paraguay (0 pont) előtt. A nyolcaddöntőbe az első négy helyezett jut. 

A csoportkör utolsó fordulójában a francia válogatottal játszanak a román lányok. A találkozót pénteken 19 órától rendezik. A B csoportban a magyar csapat 31-28-ra legyőzte Lengyelországot, és ezzel bebiztosította helyét a nyolcaddöntőbe. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?