Imre Emil: tíz év munkája van az aranyban, de megérte

Álomszerűen sikerült a csíkszeredai Imre Emil szereplése a Brassópojanán megrendezett ifjúsági olimpián. A 16 éves csíkszeredai short-track gyorskorcsolyázó előbb ezüstérmet nyert 1000 méteren, majd megszerezte Románia történelmének első aranyérmét a Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). imreA maszol.ro-nak adott interjúban Imre Emil rövid és hosszú távú terveiről mesélt.

- Közvetlenül Novák Eduárd után egy újabb fontos aranyat hoztál haza Székelyföldre, ezt hogy éled meg?

- Sokan, akik a hírt olvasták azt hiszik román vagyok, nem magyar. Elég nagy eredménynek számít ez Székelyföld és Csíkszereda számára is, hiszen Novák Ede is csíkszeredai, akárcsak én.

- Milyen további terveid vannak? Gondolom nem állsz le ezen a ponton...

- A világbajnokságon szeretnék bekerülni az első harminc közé, utána következik az Európa-kupa döntője, amelyen szeretnék az első nyolc között végezni. Az az országos bajnokságon az első helyezés a cél.emil-imre

- Nemrég beszéltem edződdel, Bogyó Máriával, ő mondta, hogy a szerencse is közrejátszott abban, hogy megnyerted az aranyat...

- Igen, ez egy ilyen sport. Sok minden múlik a szerencsén. Most az történt, hogy megbotlott a francia versenyző és amikor elesett, belement az orosz is és ez kapóra jött, kihasználtam az alkalmat. 1500 méteren én voltam balszerencsés, én estem el és ezért a 6. helyen végeztem.

- Hogyan fogadták a hozzád közel állók, családod, barátaid, osztálytársaid a hírt?

- Mindenki nagyon mellettem állt, mindenki nagyon drukkolt,  ami nagyon jól esett nekem. Rengeteg sms-t és e-mailt kaptam.

- Mi jön most?

- Miután hazaérek, megpróbálok a családdal ünnepelni és pihenni...559940-emil-imre

- Az edződ mondta, hogy 10 év munkája van ebben az aranyban. Sok áldozatot kellett hozni. Megérte?

- Hát.., ebben a második félévben még nem voltam suliban. Kimaradtak a bulik a haverokkal, a kirándulások. De nagyon szeretem ezt a sportot, ez sokban kárpótolt. De végülis megérte.

Kimaradt?