Nagyon jó hírt kaptak a kosárlabda sepsiszentgyörgyi szerelmesei

A Román Kosárlabda Szövetség döntésének értelmében 2018 februárjában a Sepsi Arénában rendezik mint a női, mint pedig a férfi Román Kupa nyolcas döntőjét. 

A férfiak február 10–13., a nők pedig 23–25. között „zarándokolnak” Sepsiszentgyörgyre.

A szövetség november 26-án kisorsolta a férfi, december 4-én pedig a női Román Kupa negyeddöntőinek párosításait. A zöld-fehér mezesek akárcsak a tavaly, idén is a Kolozsvári U csapatával találkoznak a negyeddöntőben, míg az Aradi ICIM kosárlabdázóinak sem lesz könnyű dolguk, hiszen Alexandria alakulatán át vezet az útjuk az elődöntőbe. A Szatmárnémeti VSK negyeddöntőbeli ellenfele a Gyulafehérvári U, illetve a Brassói Olimpia Temesvár ellen biztosíthatja helyét a legjobb négy között. A női csapatok közül csak a Sepsi-SIC jelezte, hogy megszervezné a nyolcas döntőt (Final 8), míg a férfiak esetében a nyolc résztvevő együttes közül egyik sem szerette volna megrendezni a többnapos eseményt.

„A Román Kosárlabda Szövetség döntése alátámasztja, hogy az elmúlt években kosárlabda nagyhatalom lettünk, persze ez a város és a megye támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. Az új multifunkcionális Sepsi Aréna hozománya, hogy ezeket a rangos eseményeket meg tudjuk szervezni, és számunkra mindenképp egy kiváló lehetőség a női mellett a férfi Román Kupa lebonyolítása is. Biztos vagyok benne, hogy a háromszéki emberek kíváncsiak lesznek a mérkőzésekre, és nagyon sokan ki fognak látogatni úgy a férfi, mint a női találkozókra. Külön öröm számunkra, hogy a Kolozsvári U-BT színeiben játszó, sepsiszentgyörgyi Kuti Nándor újra a megyeszékhelyen léphet pályára. Mivel a szövetség sorozatban második éve is nekünk adta a rendezési jogot, úgy érezzük, hogy elismerik az eddig végzett munkánkat” – mondta Rusz István, a Sepsi-SIC sportmenedzsere.

A negyeddöntő mérkőzései:
férfiak
Galaci Phoenix–Nagyváradi CSM
Nagyszebeni CSU–Temesvári BC
FC Argeși Pitești–Kolozsvári U-BT
Temesvári Timba–Bukaresti Steaua EximBank
nők
Kolozsvári U–Sepsi-SIC
Aradi ICIM–Alexandria
Szatmárnémeti VSK–Gyulafehérvári Universitatea
Temesvár–Brassói Olimpia

A férfiaknál a Galaci Phoenix–Nagyvárad párharc győztese a Temesvári Timba–Bukaresti Steaua EximBank mérkőzés nyertesével találkozik az elődöntőben, míg a Nagyszebeni BC–Temesvári BC találkozó nyertese a FC Argeși Pitești–Kolozsvári U-BT meccs győztesével csap össze a döntőbe jutásért.

A nőknél a Kolozsvári U–Sepsi-SIC mérkőzés nyertese a Temesvár–Brassói Olimpia párharc győztesével játszik az elődöntőben, míg az Aradi ICIM–Alexandria meccs győztese a Szatmárnémeti VSK–Gyulafehérvári Universitatea párharc nyertesével csap össze a fináléba jutásért.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?